Un jucător de la UTA și altul de la Petrolul, primele două achiziții ale Farului. „Marinarii” s-au despărțit și de căpitan: „Îmi pare rău că s-a terminat așa repede”

SSC Farul se schimbă mai ceva ca în iarnă. Atunci, pentru a scăpa de poziția retrogradabilă și a-și îndeplini obiectivul de a rămâne în Liga 2, echipa constănțeană a transferat 16 jucători. Acum, clubul unde finanțator este Ciprian Marica va trebui să își facă un lot aproape complet nou, fiindcă la reunire au fost doar șapte jucători dintre cei care au încheiat campionat, iar doi dintre ei au plecat ulterior. Pentru început, Farul a anunțat oficial și primele două noi achiziții.

Kanda și Stoica, primele două achiziții

Primul transfer perfectat este cel al mijlocașului ofensiv Baudouin Kanda (26 de ani), cunoscut ca Bodo Kanda. Bucureșteanul a evoluat ultima dată la UTA, club cu care a semnat în iarnă și de care s-a despărțit recent, după ce nu a lăsat o impresie pe care arădenii o așteptau.

Baudouin Tshitungi Dieudonne Kandaeste un fost internațional de tineret român, fiind primul jucător de culoare care a îmbrăcat tricoul naționalei țării noastre, indiferent de categoria de vârstă. S-a născut la București, pe 17 aprilie 1993, tatăl său fiind de origine din Zair (actuala R.D. Congo). „Bodo” a început fotbalul la Dinamo, unde l-a avut antrenor pe Mihai Teja. Pentru echipa mare a clubului din „Ștefan cel Mare” nu a apucat să joace, ulterior ajungând la Dunărea Călărași, în 2012, pentru care a jucat până la finalul anului trecut. A fost unul dintre jucătorii de bază, a contribuit atât la promovarea în Liga 2, cât și în Liga 1, iar în prima parte a sezonului trecut a fost folosit în 14 meciuri, în 13 ca titular, și a înscris două goluri. A semnat apoi cu UTA, pentru care a evoluat tot în 14 meciuri și a marcat tot două goluri.

A doua achiziție este atacantul Alexandru Iulian Stoica (22 de ani). Revenit după o accidentare suferită în cantonament, imediat după ce a semnat cu Petrolul, la începutul anului, jucătorul originar din Tulcea a apucat să joace pentru echipa ploieșteană doar 29 de minute într-un singur meci, chiar contra Farului (3-0 la Constanța).

În cariera sa a fost mai tot timpul împrumutat de Viitorul la alte cluburi din Liga 2. S-a remarcat la Dunărea Călărași, dar și la ASA Târgu Mureș. Cu Călărășenii a reușit promovarea în Liga 1, însă a fost păstrat apoi de Viitorul, care l-a folosit în prima parte a sezonului trecut doar 77 de minute într-un meci. Astfel, ediția trecută, a adunat doar două prezențe pe teren în meciuri oficiale.

La Farul s-a prezentat încă de la reunirea echipei.

Raul Avram a plecat și el

La capitolul despărțiri, pe lângă Denis Ispas (25 de ani), Farul nu se va mai baza nici pe portarul Raul Avram (26 de ani). Ambii erau printre puținii jucători din lotul vechi care au participat la reunire.

Ispas a semnat cu Turris Turnu Măgurele, iar Avram și-a anunțat plecarea cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Îmi pare rău ca s-a terminat așa repede, dar fotbalul îți oferă foarte multe. Vreau să vă mulțumesc pentru susținere și sprijin! Am fost onorat să fiu căpitanul Farului, mi-am făcut treaba cât de bine am putut și sper să mă fi ridicat la așteptările voastre. Dacă am greșit sau am deranjat pe cineva vreau să îmi cer scuze! Pe curând FARIȘTILOR!”, a scris Avram.

Raul Avram a semnat cu Farul la începutul anului, după ce în prima parte a sezonului a evoluat pentru Dacia Unirea Brăila. Pentru constănțeni a evoluat în 17 meciuri, în multe dintre ele fiind căpitan.

Pe aceeași temă