Un jucător crescut de FCSB, a opta achiziție a Petrolului. A jucat în Islanda, a promovat cu Dunărea Călărași, iar acum intră în haita „lupilor” pentru a reveni în Liga 1

 

Nu doar Chindia, UTA sau Rapid au profitat de jucătorii puși pe liber de Dan Alexa la Dunărea Călărași, ci și Petrolul. Echipa ploieșteană a oficializat astăzi un nou transfer, al optulea în 2019, un mijlocaș care vine de la prim-divizionara de la Călărași.

Mijlocașul Cristian Pușcaș (25 de ani) a semnat cu Petrolul pentru următoarele două sezoane și jumătate. Jucătorul originar din Reghin a evoluat în actualul sezon al Ligii 1 în 12 meciuri pentru Dunărea Călărași, în 11 dintre ele începând ca titular. Format de FCSB, Pușcaș a mai jucat în cariera sa la Gloria Buzău, FC Clinceni (actuala Academica Clinceni), Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Metalul Reșița (actuala Sportul Snagov) și Fjardabyggd (Islanda). La Călărași juca din ianuarie 2017, iar în ediția trecută a Ligii 2 a fost unul dintre jucătorii de bază care au contribuit la promovare.

„Mijlocașul Cristian Nicușor Pușcaș este ultimul sosit în tabăra petrolistă, el semnând cu gruparea noastră un angajament valabil pentru următoarele două sezoane și jumătate.

În vârstă de 25 ani (1.88 metri), Pușcaș a evoluat ultima dată pentru prim-divizionara Dunărea Călărași, bifând 12 apariții în actuala stagiune a Ligii I. De-a lungul carierei, noul component al lotului „galben-albaștrilor” a mai jucat pentru Gloria Buzău, Steaua, FC Clinceni, Academica Argeș, Metalul Reșița și KF Fjardabyggd (Islanda).

Bun venit, Cristian Pușcaș!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

La capitulul achiziții, Petrolul i-a mai adus până acum pe grecii Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaș defensiv, ex Ergotelis) și Georgios Sarris (29 ani, fundaș central, ex Hamilton Academical), Bogdan Rusu (28 ani, atacant, împrumut de la FC Hermannstadt), Robert Moldoveanu (19 ani, atacant, împrumut de la Dinamo), Alexandru Stoica (21 ani, mijlocaș, împrumut de la Viitorul), Florin Borța (19 ani, fundaș, împrumut de la U Craiova), Ianoș Brînză (20 ani, portar, împrumut de la FC Botoșani).

 

 

Pe aceeași temă