Timișoara i-a luat pe „noii Buffon și Pirlo”!

09 Sep. 2011, 00:44 Bursa transferurilor
Timișoara i-a luat pe**

Chiar dacă echipa a ajuns în liga secundă, conducătorii lui Poli au reușit să achiziționeze doi jucători de perspectivă din campionatul italian.

Mario Kirev are 22 de ani, este legitimat la Juventus Torino și în ultimele sezoane a evoluat sub formă de împrumut la Grasshopers Zurich și FC Thun. Portarul are o înălțime de 1,99 metri și a fost cumpărat de Juventus în 2008, după ce a apărat în meciul de tineret România – Bulgaria, scor 1-1. „A fost considerat noul Buffon, dar concurența este mare la Juventus”, a spus Daniel Stanciu despre Kirev. „Înainte să ajung la Juventus, idolul meu era Frei. În Bulgaria chiar mi se spunea Frei. Dar, după ce am început să îl cunosc pe Buffon și am văzut cum muncește, a devenit idolul meu”, a declarat noul portar al Timișoarei.

VEZI IMAGINI EXCLUSIVE DE LA PREZENTAREA OFICIALĂ‚ A JUCĂ‚TORILOR

Stanciu: „Sunt jucători de obiectiv”

Comparațiile cu vedetele fotbalului mondial nu se opresc doar în cazul lui Kirev. „Din ce am văzut eu, Gorobsov e genul de jucător Pirlo, ca poziționare în teren”, a afirmat Daniel Stanciu despre mijlocașul împrumutat de la Torino. „Ne-am bazat în special pe recomandări, nu i-am urmărit. Sunt jucători de obiectiv. În cazul în care vom promova, probabil că vom continua colaborarea și în sezonul viitor”, a mai spus team managerul lui Poli.

„Poli este o echipă bună, vicecampioana României, care a ajuns în liga a doua din cauza unor probleme extrafotbalistice”
Nicolas Gorobsov, mijlocaș Poli Timișoara

„Prima țintă a mea e să o aduc pe Poli în prima ligă, apoi să revin la Juventus”
Mario Kirev, portar Juventus Torino

CUPA ROMÂNIEI Timișorenii vor să fie cap de serie

Conducătorii lui Poli sunt deranjați că echipa a fost repartizată în aceeași urnă cu divizionarele secunde pentru tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României. „Am fost retrogradați în liga a doua din punct de vedere administrativ. Din punct de vedere sportiv, ar trebui să fim introduși în urna valorică A. Articolul 51, punctul a, spune că în prima urnă ar trebui introduse echipele care au încheiat pe primele șase poziții din Liga I în sezonul trecut. Dar, înainte de a se trage la sorți, ar trebui să intonăm imnul”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Articol de Radu Faur

09 Sep. 2011, 00:44 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă