Szekely vrea să plece într-un campionat străin: „Alexa mi-a dat termen până duminică să-i dau un răspuns definitiv”

Szekely vrea să plece într-un campionat străin:**

Golgheterul din Liga 1 al echipei ACS Poli e decis să nu mai continue să joace la Timișoara. Szabolcs Szekely a primit o nouă ofertă de a evolua într-un campionat străin și așteaptă ca echipa sa să-și dea acordul pentru transfer. Clubul e dispus să nu-i blocheze transferul atacantului.

Szekely a venit azi alături de colegii săi din Banat la vizita medicală, dar a recunoscut că se află pe picior de plecare. Goleadorul din sezonul trecut al timișorenilor nu mai e dispus să joace în B în condițiile în care are o ofertă clară de a pleca afară. „Am venit, nu știu dacă pentru Liga a II-a. Azi sau mâine mă decid și îmi voi ști situația. Eu vreau să plec. Sper să fie bine, să plec la o echipă bună. E o echipă din străinătate. Am mai avut oferte, dar aceasta mi se pare cea mai bună. Am avut o discuție și cu antrenorul Dan Alexa, m-a întrebat ce vreau să fac, i-am spus că aș vrea să plec, mi-a dat termen până duminică să-i dau un răspuns definitiv”, a declarat Szabolcs Szekely.

A refuzat Brașovul

Cel care a înscris 11 goluri în ediția 2013-14 a Ligii I a mai avut două oferte de a pleca de la Timișoara. Una a fost de la o echipă cu care ACS Poli s-a luptat pentru supraviețuire, FC Brașov. Szekely e convins că noua propunere pentru el sosită pe adresa clubului va fi de asemenea acceptată, mai ales că președintele Ioan Timofte a afirmat că e dispus să renunțe la orice jucător. „Cred că va exista înțelegere pentru că am mai avut o ofertă și clubul s-a înțeles cu echipele care m-au dorit, nu a fost nicio problemă. Nu mi-a convenit mie și m-am răzgândit în ultimul moment. Era o echipă din țară și una de afară. FC Brașov de aici”, a explicat vârful de 29 de ani.

„Am și eu o vârstă, După un an cât de cât mai bun în Divizia A, dacă este o șansă să plec la o echipă mai bună și în alte condiții, normal că trebuie să plec. Orice jucător ar face la fel în locul meu”, a adăugat Szekely.

Jucătorul născut în Aiud crede că ACS Poli se va descurca și fără el și va reveni pe prima scenă. „Dacă mai vin vreo 3-4 jucători și cu lotul rămas, eu spun că echipa o să promoveze la pas”, a conchis Szabi Szekely. El a evoluat doi ani la ACS Poli, sosind cu „grupul Recaș” pe Bega. A mai trecut printre altele pe la echipe precum CFR Timișoara, Internațional Pitești sau Unirea Urziceni.

900 de mii de euro e cota lui Szekely pe transfermarkt.de

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă