Sucevenii continuă în Liga 2 cu un lot mult schimbat. Opt veniri și nouă plecări au înregistrat rapidiștii în intersezon

Sucevenii continuă în Liga 2 cu un lot mult schimbat.** Opt veniri și nouă plecări au înregistrat rapidiștii în intersezon

Sâmbătă va începe sezonul oficial de primăvară al Ligii a 2-a, iar Rapid Suceava se va prezenta în campionat cu un lot mult schimbat față de prima parte a campionatului. Nu mai puțin de opt jucători noi au venit în această iarnă pe Areni, în frunte cu antrenorul principal Costel Ilie, care a început ediția de campionat 2015-2016 a Ligii secunde pe banca tehnică a Ceahlăului Piatra Neamț.

Așadar, până la începutul acestei săptămâni, conducătorii grupării sucevene au oficializat transferul jucătorilor Jan Turiță (portar), de la Bucovina Pojorâta, Daniel Ciobanu (fundaș central), de la Farul Constanța, Alin Dudea (fundaș central), de la Dinamo București, Andrei Alecsandru (fundaș lateral), Radu Luțac (mijlocaș), Ionuț Plămadă (atacant), toți trei de la Bucovina Rădăuți, Tudorel Tudorache (atacant), de la Știința Miroslava, și Tudor Galan (atacant), de la FC Zagon.

Aceștia au misiunea de a-i înlocui pe cei nouă jucători care au părăsit echipa în intersezon, marea lor majoritate fiind fotbaliști importanți pentru Rapid în prima jumătate a campionatului. Astfel, portarul Cătălin Pascal și-a găsit un job stabil, însă nu va renunța definitiv la fotbal, urmând să-și continue activitatea sportivă la gruparea de Liga a IV-a Șomuz Fălticeni, care luptă pentru promovarea în eșalonul al treilea. Constantin Ferariu a acceptat oferta maramureșenilor de la CSM Sighetu Marmației, Cătălin Strugariu s-a înțeles cu Aerostar Bacău, în vreme ce Marco Enciu a semnat un contract pe 6 luni cu Dacia Unirea Brăila. În ce-l privește pe mijlocașul Alexandru Vrabie, acesta își va continua cariera la o echipă din Liga a V-a italiană, în timp ce colegul său de linie, Ciprian Sumanariu, a plecat să-și încerce norocul în Anglia. Fundașii Sorin Ciobanu și Radu Sava au încheiat de asemenea înțelegerile pe care le aveau cu gruparea suceveană. Primul a ajuns în curtea grupării de Liga a III-a Juventus București, iar celălalt se află momentan în căutarea unei noi experiențe. În fine, Marius Onciu a decis să renunțe la activitatea fotbalistică la vârsta de doar 29 de ani.

Rapid va începe sezonul oficial de primăvară cu un meci pe teren propriu, urmând să primească, pe Areni, vizita formației ACS Berceni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă