Știința l-a convins pe Milan

Știința** l-a convins pe Milan

După Dorel Stoica, Dumitru Hotoboc și Cătălin Crăciun, Universitatea Craiova a adus încă un jucător care a evoluat sezonul trecut în Liga I, la CS Turnu Severin. Deși spera să prindă un contract în străinătate, Milan Mitic, originar din Belgrad, a acceptat oferta Științei pentru că are posibilitatea să joace la una dintre cele mai iubite echipe din România, dar recunoaște că a contat și faptul că va evolua din nou la Drobeta – Turnu Severin, unde va fi mai aproape de casă. Antrenorul Nicolo Napoli, care l-a avut elev în toamnă, la malul Dunării, a avut și el un rol decisiv în transferul jucătorului de 28 de ani.

„Știu ce însemnă Craiova pentru fotbalul românesc”

Fundașul dreapta Milan Mitic a dezvăluit obiectivele sale la Universitatea Craiova: „Am semnat pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon, dacă promovăm. Eu cred că putem promova încă din primul an. Sper să mai vină câțiva jucători cu experiență, pentru că locul Craiovei e în Liga I. Sunt în România de 6 ani și știu ce înseamnă Universitatea pentru Oltenia și pentru întreg fotbalul românesc. E una dintre cele mai iubite echipe și mă bucur că am ajuns aici, chiar dacă voiam să plec în străinătate. A contat și faptul că m-a dorit domnul Napoli, a contat și faptul că sunt mai aproape de casă. Iașiul e foarte departe. Le mulțumesc celor de acolo, în special domnului președinte Florin Prunea.  Au fost corecți față de mine, m-au înțeles și sper să promoveze și ei, pentru că și Iașiul merită să fie în Liga I”.

Milan Mitic își dorea să fie coleg la Universitatea și cu portughezul Hugo Moutinho, alături de care a jucat la FC Drobeta, CS Turnu Severin și CSMS Iași: „Și Hugo era dorit de domnul Napoli, dar a ales Cipru. Dacă vom promova vara viitoare, cred că se va întoarce  în România și vom juca din nou împreună. Sper s-o facem până atunci pe Stadionul Oblemenco, dar Craiova va avea spectatori foarte mulți și la Severin. Stadionul a fost aproape plin când Universitatea a jucat ultima dată aici. Când s-a disputat amicalul FC Drobeta – Craiova au fost 20.000 de spectatori”.

Poate juca pe două posturi

Adus în România de fosta divizionară secundă FC Drobeta, în urmă cu 6 ani, de la FK Sopot (Serbia), Milan Mitic a debutat vara trecută în Liga I, la CS Turnu Severin. În iarnă, din cauza problemelor financiare de la club, jucătorul a părăsit malul Dunării și a plecat la CSMS Iași. Per total, Mitic a  bifat în Liga I 2476 de minute, în 28 de meciuri. Folosit fundaș dreapta în ultimele trei sezoane, Mitic a evoluat mijlocaș la închidere la FC Drobeta.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă