Clubul lui Mititelu se mută la Târgu Jiu. Chiria este de patru ori mai mică decât cea plătită când a utilizat stadionul din Craiova la meciul cu „U” Cluj

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 23 Oct. 2019, 12:11 Stiri

După ce a debutat, etapa trecută, pe noul stadion din Filiași, U Craiova 1948 SA se va muta pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu. Anunțul a fost făcut de patronul Adrian Mititelu, pe portal de știri care îi aparține: „Vom juca pe noul stadion din Târgu Jiu! Începând cu meciul următor de pe teren propriu vom juca în capitala Gorjului!”

Informația a fost confirmată și de primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. „Am discutat cu patronul echipei Universitatea, Adrian Mititelu. I-am comunicat dânsului că în Consiliul Local a fost a aprobată în cursul acestei zile (n.r. – ieri) cererea Universității Craiova de a juca pe noul nostru stadion. În cursul zilei de miercuri se va semna de către președintele de ședință și hârtia oficială a Consiliului, iar de vineri îl așteptăm pe domnul Adrian la Târgu Jiu să semnăm și contractul oficial. Eu v-am spus încă de acum o lună și ceva că sunt om de cuvânt. Dacă la vremea respectivă am vorbit ceva cu domnul Adrian, atunci așa rămâne. Dar mai bine spus, așa a rămas. Stadionul nostru are o capacitate de 12.500 de locuri și sperăm să fim o gazdă cât mai bună pentru FC Universitatea Craiova. Îi așteptăm cu drag la noi pe stadion pe toți iubitorii de fotbal, dar în special pe suporterii echipei dumneavoastră. Știu că galeria Universității este foarte numeroasă”, a spus Romanescu, conform ediție.ro.

Și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă din Liga 2 care joacă acasă tot la Severin, și-a manifestat dorința să evolueze pe arena de 12.500 de locuri, dar, momentan, oficialii clubului susținut de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină nu remis niciun comunicat în acest sens.

În sedinta Consiliului Local Târgu Jiu s-a stabilit ca entitățile sportive interesate să joace pe noul stadion vor trebui să achite 10.000 de lei/partidă, la care se vor mai adăuga 1.000 de lei/oră, în cazul în care meciul se va desfășura în nocturnă.

„FC U” Craiova a jucat, în această toamnă, un meci și pe stadionul „Ion Oblemenco”, în șaisprezecimile Cupei României, cu Universitatea Cluj (2-3 după prelungiri). Chiria a fost de 10.000 de euro!

Severin, Filiași, Târgu Jiu

Încă de la debutul în Liga a 3-a, începând cu august 2018, „FC U” Craiova și-a disputat meciurile de acasă pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, însă media a fost doar de 200 spectatori / joc. Din acest motiv, echipa patronată de Adrian Mititelu s-a mutat, etapa trecută, pe noul stadion Orășenesc din Filiași, iar la meciul cu Crișul Chișineu Criș, câștigat cu 5-0, au asistat 1.000 de spectatori.

Următorul meci meci considerat acasă pentru Craiova va avea loc pe 2 noiembrie, cu nou-promovata Progresul Pecica. Acesta se va disputa, conform lui Adrian Mititelu, pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu, care se va inaugura vineri, cu partida de Liga a 2-a Pandurii – Universitatea Cluj.

În Liga a 3-a, după nouă etape, „FC U” Craiova e lider detașat, având un avans de opt puncte față de următoarea clasată Flacăra Horezu.

În etapa a 10-a, elevii antrenați de Eugen Trică joaca sâmbătă, în deplasare, cu Fortuna Becicherecu Mic, echipă care are trei victorii și șase remize, fiind una dintre puținele formații invincibile din rămase în acest sezon. Oltenii au opt victorii și un egal.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: FC Universitatea Craiova 1948

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 23 Oct. 2019, 12:11 Stiri
Pe aceeași temă