Stephane Acka, în probe la CS Universitatea

Ajuns ieri seară în cantonamentul din Slovenia, lotul echipei CS Universitatea Craiova s-a înmulțit astăzi cu încă un jucător. Ivorianul Stephane Acka, ultima dată la FC U Craiova, s-a alăturat trupei alb-albastre și trebuie să-l convingă pe antrenorul Ionel Gane că merită să fie transferat.

Fundașul va fi testat de tehnicianul craiovenilor, iar dacă va da randamentul scontat și va confirma așteptările, clubul va demara tratativele pentru transferul său, scrie csuc.ro.

Acka are 23 de ani, joacă pe postul de fundaș central, iar de-a lungul carierei a evoluat la formațiile Hellas Verona, Belluno și FCU.

12 partide a evoluat Stephane Acka în tricoul FC Universității, toate în turul sezonului trecut. Din pauza competițională, ivorianul n-a mai revenit la echipa lui Mititelu din cauza problemelor financiare.

Grigore: „Începând de astăzi intrăm în normal”

Alb-albaștrii au ajuns în Slovenia cu o întârziere de patru ore din cauza unei defecțiuni tehnice la avion.

„Am ajuns în cantonament cu o întârziere de patru ore datorată unei defecțiuni tehnice a aeronavei Tarom de la București, iar acest fapt ne-a dat o ușoară stare de oboseală. Începând de astăzi intrăm în normal, pentru că mai sunt puțin peste trei săptămâni până la debutul de sezon. Cele două terenuri de antrenament se prezintă foarte bine în acest moment, atât ca gazon, cât și ca infrastructură. Sunt mulțumit pentru că acest aspect contează în primul rând. Jocurile amicale sunt puternice și sunt convins că la finalul acestei perioade de cantonament vom fi pregătiți pentru liga întâi”, a declarat directorul executiv Felix Grigore la sosirea în cantonamentul din Slovenia.

Inițial, oltenii plecaseră cu 24 de jucători în acest stagiu de pregătire centralizat:

Portari: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuț Irimia, Ilie Burci
Fundași: Sebastian Achim, Ovidiu Dănănae, Cosmin Frăsinescu, Andrei Berceanu, Bogdan Vătăjelu, Gabriel Velcovici
Mijlocași: Viorel Ferfelea, Alexandru Mateiu, Mihăiță Pleșan, Madson, Nuno Rocha, Sergiu Neacșa, Andrei Sin, Alexandru Băluță, Nicușor Bancu
Atacanși: Andrei Ivan, Costin Curelea, Nerijus Valskis, Răzvan Gorovei, Jean Chera

Vardar Skopje, primul adversar din amicale

În altă ordine de idei, Gane va conduce astăzi prima ședință de pregătire din cantonament, care are drept scop reacomodarea la efort. Joi, alb-albaștrii au programate două antrenamente, de la orele 10 și 17. Vineri, de la ora 17, Universitatea va juca primul meci amical din stagiul sloven, împotriva grupării macedonene Vardar Skopje. Sâmbătă, Pleșan și colegii săi vor efectua două ședințe de pregătire, atât dimineață, cât și după-amiază, în vreme ce duminică au programat un singur antrenament, de la ora 10.

Foto: CS Universitatea Craiova

Pe aceeași temă