Starea fotbalului în România! La 22 de ani s-a lăsat pentru că „avea nevoie de bani”. Astăzi și-a anunțat revenirea, după trei luni petrecute la muncă în Belgia

Președintele clubului Rapid CFR Suceava, Dumitru Moldovan, a anunțat că mijlocașul Răzvan Bîgu (22 ani) va fi prezent pe data de 18 ianuarie la primul antrenament al echipei din 2016. Fotbalistul fălticenean a făcut parte din lotul cu care gruparea suceveană a început acest sezon, numai că acesta a luat o decizie radicală în cursul lunii septembrie a anului trecut, alegând să plece la muncă în Belgia pentru un contract pe o perioadă de 90 de zile.

„Am fost practic obligat să iau acea hotărâre pentru că trebuia să-mi rezolv o serie de probleme personale și aveam mare nevoie de bani. În plus, veneam și după o perioadă de coșmar din punct de vedere fotbalistic. Am fost accidentat multă vreme, nu mai jucasem timp de aproape un an și era clar pentru mine că îmi va fi greu să prind un loc în echipă”, a declarat fotbalistul în vârstă de 22 de ani.

Bîgu spune că acum este recuperat total și are o dorință nebună de a demonstra că nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal. „N-am putut să stau departe de minge nici în Belgia, acolo unde, la sfârșit de săptămână, evoluam pentru o echipă de amatori. Au fost zile în care am stat pe teren și câte 4-5 ore și nu am mai simțit nici cea mai mică jenă la genunchiul operat, ceea ce înseamnă că sunt recuperat complet. Eu am mai avut și alte accidentări grave în carieră, care m-au ținut pe loc, însă acum sunt perfect sănătos și încrezător că pot realiza ceva în fotbal. Sper ca noul antrenor, Costel Ilie, să aibă nevoie de serviciile mele, mai ales că mai am contract cu Rapidul până în 2018″, a precizat Răzvan Bîgu.

Rapid CFR Suceava l-a numit antrenor principal la finalul anului 2015 pe Costel Ilie și a renunțat la șapte jucători: portarul Cătălin Pascal, fundașii Radu Sava, Constantin Ferariu, Paul Mateciuc, mijlocașii Cătălin Strugariu și Lucian Plăcintă și atacantul Marco Enciu.

Rapid CFR Suceava iernează pe locul 8 în Seria I a Ligii 2 cu 21 de puncte, cu patru mai puține față de ultima echipă care merge la play-off, SC Bacău.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă