SSC Farul și-a adus doi noi fundași, unul fost la Chindia, iar altul la Snagov. Constănțenii au ajuns la nouă achiziții perfectate în această vară

După achiziționarea lui Iulian Carabela (23 de ani) și Ionuț Ursu (30 de ani), ultima dată foști la Aerostar Bacău, respectiv „U” Cluj, următoarele două transferuri perfectate de SSC Farul sunt tot fundași, astfel că echipa constănțeană a ajuns la patru jucători aduși în defensivă dintre cele nouă mutări făcute până acum, pentru noul sezon al Ligii 2.

Un jucător care a promovat cu Chindia și altul care s-a clasat pe locul 5 cu Sportul Snagov au semnat ieri, respectiv azi contract cu SSC Farul. Este vorba despre Dan Panait și Viorel Lică.

Dan Lucian Panait (22 de ani) e originar din Brăila și și-a făcut junioratul la Viitorul, însă nu a jucat deloc pentru prima echipă a clubului lui Gică Hagi. În ultima perioadă a fost împrumutat, fie la ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna sau Chindia. La târgovișteni a fost cedat la începutul anului 2019, iar în partea a doua a campionatului recent încheiat a evoluat în 11 meciuri, în toate ca titular. A promovat cu Chindia în Liga 1, competiție în care are 12 meciuri în tricoul Chiajnei, însă Viorel Moldovan nu l-a păstrat în lot.

Viorel Ștefan Lică (24 de ani) este bucureștean și și-a făcut junioratul la Dinamo. A jucat pentru echipa secundă a „câinilor”, a fost împrumuta la ACS Berceni, iar în ultimele două sezoane a evoluat pentru Sportul Snagov. Atât în ediția 2017/2018, cât și în 2018/2019, Lică a avut 34 de apariții pentru echipa ilfoveană, marcând și două, respectiv un gol.

Lică a fost om de bază la Sportul Snagov, iar când lipseau Valentin Bărbulescu sau Florin Ilie purta banderola de căpitan.

Până acum, echipa constănțeană i-a mai transferat pe portarul Vlad Muțiu (24 de ani, ex Dinamo), fundașii Iulian Carabela (23 de ani, ex Aerostar Bacău) și Ionuț Ursu (30 de ani, ex „U” Cluj), mijlocașii Baudouin Kanda (26 de ani, ex UTA), Antonio Cruceru (23 de ani, ex Turris Turnu Măgurele) și Mihailo Mitrov (24 de ani, ex Academica Clinceni) și atacantul Alexandru Stoica (22 de ani, ex Petrolul).

Foto: FC Farul Constanța

Pe aceeași temă