Speroni va fi împrumutat șase luni la ACS Poli!

Speroni va fi împrumutat** șase luni la ACS Poli!

Tehnicul mijlocaș ofensiv al celor de la Flacăra va sosi pe „Dan Păltinișanu” mai întâi sub formă de împrumut anunță președintele grupării din Calea Șagului, Marian Trăiculescu. Argentinianul Raul Alberto Speroni are 26 de ani și a demonstrat că e mult ca valoare peste nivelul Ligii a III-a.

Indicat de mai bine de un an ca țintă pentru clubul fanion al orașului, Speroni e acum mai aproape ca niciodată de ACS Poli. Președintele lui Flacăra spune că va ceda jucătorul sub formă de împrumut urmând ca apoi clubul susținut de autorități să decidă dacă îl vor păstra definitiv. Raul Speroni a fost cel mai bun jucător pentru Flacăra în turul C4, încheiat pe locul 1 în urma rezultatelor de pe teren. A marcat patru goluri în seria de 12 echipe, trei dintre ele fiind de câte trei puncte fiecare.

    „În principiu am ajuns la o înțelegere în privința lui, am discutat cu Valentin Velcea. Vom vedea în funcție de ce vor transfera ce va fi cu Speroni. ACS Poli e de acord să-l ia inițial pentru șase luni de zile. Important e să-i fie bine jucătorului și se vor decide definitiv după această perioadă”, a spus Marian Trăiculescu, președinte Flacăra Făget.

Mutarea lui Speroni depinde totuși și de cum va decurge campania de transferuri a lui ACS Poli. Concurenții pe post se numesc Hugo Moutinho și Nicolas Gorobsov, jucători care ar cere un efort financiar mai mare din partea conducerii clubului susținut de autoritățile locale. Totuși argentinianul are un avantaj pe lângă că e bun și vine practic pe gratis datorită prieteniei dintre Vali Velcea și Marian Trăiculescu, deține și pașaport italian, deci nu va fi considerat extracomunitar și poate evolua inclusiv în atac.

A câștigat Copa Sudamericana

Deși a sosit în 2011 la o trupă aflată doar în eșalonul al treilea al fotbalului românesc, Raul Speroni are un CV solid în țara sa. A aparținut de cluburi precum Velez Sarsfield (campion în 2002), Estudiantes La Plata și Arsenal FC. Cu ultima a câștigat Copa Sudamericana, corespondentul Ligii Europa în America de Sud. Înainte să sosească în România, cel poreclit acasă „El Tula”, a avut un scurt periplu la Univ. Las Palmas în Segunda B din Spania.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Pe aceeași temă