Selagea și Mărkuș, prezentați oficial la Olimpia: „Putem ataca o poziție mai bună în retur”

Olimpia Satu Mare și-a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, ultimele două achiziții din această iarnă. După Adrian Sălăgeanu, echipa din nord-vestul țării și-a asigurat serviciile a încă doi jucători cu experiență în Liga 1. Ciprian Selagea și Adrian Mărkuș au semnat pe un an și jumătate și vor întări lotul trupei lui Tiberiu Csik în cursa pentru accederea în play-off-ul Seriei a II-a.

Selagea: „Colectivul nu reflectă realitatea și locul din clasament”

Selagea este mijlocaș, are 25 de ani, în ultimul sezon și jumătate a evoluat pentru Rapid București, iar în cariera sa a mai jucat pentru Unirea Alba Iulia și FC Bihor. „În prima săptămână petrecută alături de noii colegii și staff-ul tehnic mi-au lăsat o impresie foarte bună, un colectiv unit, valoros care, după părărea mea, nu reflectă cu realitatea și cu locul din clasament. Sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivul pe anul acesta, iar din vară să ne propunem pe anul viitor lucruri mărețe”, a declarat, citat de satumareonline.ro, jucătorul originar din Alba Iulia, care nu vede ca un pas înapoi venirea de la Rapid la Olimpia, ci ca o nouă provocare.

Mărkuș: „Am simțit că m-au dorit cu adevărat”

Atacantul Adrian Mărkuș a evoluat în tur în Liga 1 la FC Viitorul, echipă pentru care a avut patru prezențe pe teren dintre care una ca titular. Jucătorul de 22 de ani a început fotbalul la Liberty Salonta și s-a făcut remarcat la FC Bihor. Dorit în trecut și de Dinamo, Mărkuș n-a mai ajuns în „Ștefan cel Mare”, deși s-a pregătit o bună perioadă de timp cu bucureștenii, ca mai apoi să ajungă în Ungaria la Kaposvári Rákóczi și în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș. Din această iarnă va îmbrăca tricoul Olimpiei, acolo unde speră să reintre în atenția marilor echipe.

„Am venit la Olimpia pentru că am simțit că m-au dorit cu adevărat, nu au fost doar vorbe. Sper să pot să-i ajut cât mai mult, să avem un retur reușit și sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul, iar pe parcurs sper ca toți oamenii de aici din Satu Mare să creadă mai mult și să-și dorească mai mult de Liga a 2-a. Faptul că am ajuns la Olimpia Satu Mare de la Viitorul e o provocare, nu un pas în spate”, a spus și Mărkuș, care momentan acuză o accidentare la tendon.

Băbuț: „Vin să completeze un lot bun și valoros”

Cel care i-a prezentat pe cei doi jucători la conferința de presă a fost președintele clubului, Dan Băbuț. Acesta a mărturisit că Olimpia și-a încheiat campania de transferuri cu aceste două noi achiziții. „După cum s-a văzut și în meciul cu Universitatea Cluj, echipa arată bine și a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu o formație de Liga 1. Defapt, putem spune că ambele echipe ale Olimpiei s-au prezentat bine, deoarece antrenorul a trimis două garnituri diferite în cele două reprize de la Cluj. Sunt supărăt că nu am câștigat acel meci, deoarece am avut foarte multe ocazii și am dominat o bună parte a meciului. S-a observat vechea problemă a finalizării. Acolo unde sperăm ca domnul Mărkuș să ne ajute. Sunt două transferuri bune, care vin să completeze un lot bun și valoros. Aceeași părere o are și antrenorul Tibi Csik. Sunt bucuros să anunț că avem dubluri pe toate posturile și că putem ataca o poziție mai bună în retur. După cum știți, echipa Fortuna s-a retras și astfel se schimbă clasamentul. Mâine voi participa la o ședință a federației la București, unde voi afla mai multe detalii, dar se pare că vom urca pe locul 6 înainte de primul meci al returului. Vom avea două puncte avans față de echipa din Vâlcea, înainte de meciul direct și cu o victorie ne-am putea consolida un loc bun în prima jumătate a clasamentului”, a declarat, citat de portalsm.ro, Băbuț.

Pun autocar la dispoziție pentru cele două galerii

Altfel, la conferință au fost invitați și liderii celor două galerii: Commando Oli și Sezione Ostile. Aceștia au primit din partea conducerii câte un tricou de joc și câte o minge semnată de toți jucătorii. „Avem una din cele mai puternice galerii din ligă și noi îl considerăm un lucru mare. Începând de acum, vom încerca să îi ajutăm mai mult pe acești băieți și să contribuim la eforturile financiare pentru deplasări”, a mai spus Băbuț, care a asigurat că Olimpia le va pune la dispoziție fanilor un autocar pentru primul meci de la reluarea campionatului, de sâmbătă, 28 februarie, la Vâlcea, cu CSM.

Foto: Satu Mare online

Pe aceeași temă