Sălăgeanu e convins că noul Oțelul va reuși promovarea. „Totul depinde de noi, am făcut niște tranferuri bune”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2018, 16:02 Pregătiri, amicale

Suporter Club Oțelul Galați a încheiat turul campionatului Ligii 3 pe locul 4 în Seria 1, însă la doar două puncte în spatele liderului Aerostar Bacău. Unul dintre cei mai experimentați jucători pe care echipa gălățeană îi are în lot este Adrian Sălăgeanu (34 de ani), campion cu Oțelul în 2011.

Fundașul consideră că șansele formației roș-alb-albastre la promovare sunt în continuare foarte mari, distanța față de Aerostar fiind ușor surmontabilă în retur. Sălăgeanu spune pentru site-ul oficial al SC Oțelul că speră ca echipa să remedieze erorile care au determinat pierderea unor puncte importante în tur, iar în partea a doua a sezonului să aibă un parcurs care să permită îndeplinirea obiectivului: accederea în Liga 2.

„Nimic nu este imposibil, suntem la două puncte distanță de primul loc. Consider că le putem recupera în retur, mai ales în condițiile în care avem meciurile directe cu echipele din fața noastră. Totul depinde de noi, am făcut niște tranferuri bune, sunt jucători care ne vor ajuta mult în partea secundă a campionatului. Chiar dacă unele persoane sunt sceptice în ceea ce privește șansele Oțelului de a-și îndeplini obiectivul, pe mine mă motivează și mai mult acest lucru, iar la finalul returului mi-aș dori să fim bucuroși cu toții. În tur am făcut niște greșeli, am luat unele goluri ușoare, am pierdut unele puncte, dacă eram mai atenți puteam fi încă de acum pe prima poziție a clasamentului, dar trebuie ca în retur să ne mobilizăm și să fim mai concentrați pe ceea ce avem de făcut pe teren”, a declarat Adrian Sălăgeanu.

Ciobanu: „Ne așteaptă o parte secundă a campionatului foarte intensă”

În această perioadă, SC Oțelul continuă antrenamentele din cantonamentul ce se desfășoară la stadionul Oțelul, unele pe care se pune accent pe pregătirea fizică. Jucătorii lui Alexandru Ciobanu efectuează câte două ședințe de pregătire în fiecare zi, urmând ca la finalul acestui proces de pregătire să aibă loc un joc-școală. Pe 7 februarie este programat primul joc amical al iernii, la Galați, cu Dacia Unirea Brăila (Liga 2), iar pe 9 februarie oțelarii se vor deplasa pe terenul formației Academica Clinceni (Liga 2), în alt meci de verificare.

„Ne așteaptă o parte secundă a campionatului foarte intensă, dar muncim cu toții pentru ca la final să fim cei care vor sărbători promovarea în Liga 2. Acesta este obiectivul echipei, consider că este un obiectiv în conformitate cu istoria clubului. Am reușit să aducem jucători de calitate, ce au evoluat în eșaloanele superioare, cred ca vor aduce un plus echipei alături de ceilalți jucători pe care îi avem în cadrul lotului”, a declarat și antrenorul Alexandru Ciobanu.

Achizițiile făcute de Oțelul în această iarnă sunt: Bogdan Matei (fundaș central, de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaș dreapta, AFC Hărman), Radu Necșulescu (mijlocaș central, FC Hermannstadt), Andrei Pușcașu (mijlocaș ofensiv, Dunărea Călărași) și juniorul Mihnea Vlad (mijlocaș central venit de la Dinamo București).

În perioada 16-25 februarie, SC Oțelul va desfășura cel de-al doilea stagiu de pregătire, în Antalya, acolo unde sunt programate alte trei partide de verificare, adversarii nefiind încă stabiliți. Campionatul Ligii 3 se reia pe 3 martie, atunci când Oțelul joacă la Metalosport Galați.

Marius ANGHEL 29 Jan. 2018, 16:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă