Scăpată, momentan, de faliment, Pandurii l-a numit ca director sportiv pe Emil Dică. „Avem nevoie de oameni aflați la început de drum, fiindcă cei dinainte au terminat clubul”

Scăpată, momentan, de faliment, Pandurii l-a numit ca director sportiv pe Emil Dică.**

Aflat în discuții cu oficialii de la Târgu Jiu încă de luna trecută, Emil Dică (35 de ani) a acceptat postul de director sportiv la Pandurii, după decizia Tribunalului Gorj, care a acordat un nou termen în procesul prin care se cere falimentul clubului. Fostul rapidist se va ocupa și de campania de achiziții, în speranța că Pandurii va evita retrogradarea.

În sezonul 2001-2002, pe când echipa se afla în Divizia B, Emil Dică a jucat 23 de meciuri pentru Pandurii, unde fusese împrumutat de FC Argeș. Echipa gorjeană încheia campionatul respectiv pe locul 9 în Seria a II-a. În vârstă de 35 de ani, Dică a jucat, în turul sezonului actual, la Național Sebiș, în Liga 3.  

„Emil Dică este noul director sportiv al clubului. Toți trebuie să avem un început, iar nouă ne trebuie acum oameni care sunt la început de drum, pentru că aceia care au fost la sfârșit de drum au terminat clubul. Toate transferurile din această perioadă îi aparțin lui Dică. El va aduce jucătorii care i-au lipsit lui Adrian Bogoi. Îi vom păstra pe cei care vor confirma și vom definitiva lotul. Marți vom avea primul meci amical, împotriva echipei din Bălești”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, făcând referire, în principal, la Narcis Răducan. Acesta fusese taxat și de Mihai Răduț, jucător ajuns între timp în Polonia, la Lech Poznan. „Cum e posibil ca la Pandurii, un club în insolvență, conducătorii să aibă salarii mai mari decât jucătorii? 8, 9 sau 10 mii de euro net pe lună! Și vin, se uită în ochii tăi și spun: «Facem tot ce putem ca să vă dăm banii!» Apoi, se trezesc cu un milion și ceva de euro în conturile clubului și îi fac praf pe toți”, afirma Răduț.

Între timp, echipa gorjeană a ajuns pe penultimul loc în Liga 2, dar Condescu nu are emoții în privința retrogradării: „Valoarea lotului nostru nu este pentru retrogradare. Noi, în linii mari, am păstrat aceeași echipă, am adus un portar, un fundaș central sau închizător, un mijlocaș și un atacant. Sperăm să rezolvăm problema posturilor deficitare”.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă