Săptămâna Patimilor pentru unul dintre cei mai experimentați fotbaliști timișoreni! Răchită l-a dat afară și a ajuns la „performanța” de a se despărți de ambele Poli în mai puțin de un sezon

ACS Poli are un jucător mai puțin în lot din această săptămână, cu șase etape rămase de disputat în liga secundă, în care alb-violeții mai speră într-o minune pentru a se salva de la retrogradare. Clubul timișorean i-a reziliat contractul fundașului Dănuț Bilia (34 de ani), care și-a „forțat” de prea multe ori norocul cu Valeriu Răchită, cel care are ca motto idea că la el nu există a doua greșeală.

Bilia a semnat cu ACS Poli la finalul anului trecut, în timpul primei părți a sezonului, după ce s-a despărțit în condiții tot neclare oficial de ASU Politehnica, rivala din oraș. Neoficial, jucătorul se certase cu stafful tehnic. Contractul lui Bilia la ACS Poli a început însă din anul 2019, dar clubul l-a privit ca pe un transfer util în teren și o lovitură de imagine, la proporțiile unei echipe ce dorește să se salveze de la retrogradare.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg. Mai precis, apele au devenit rapid tulburi.

După meciul cu Luceafărul Oradea (al doilea din acest an, desfășurat pe 2 martie), Răchită i-a făcut reproșuri dure lui Bilia, pentru că nu l-a lăsat pe Bădăuță să execute o lovitură liberă. Însă l-a reprimit rapid în lot după ce l-a pus să-și ceară scuze coechipierilor.

Acum, au apărut alte probleme după egalul cu Energeticianul, meci disputat în urmă cu o săptămână. Mai precis, Bilia nu luat parte deloc la programul echipei. „Fiind la a doua abatere disciplinară, am decis să nu mai facă parte din lot”, a declarat Valeriu Răchită pentru Liga2.ro.

Astfel, în jumătate de an, Bilia a reușit „performanța” de a se despărți de cele două Poli.

Jucătorul are 34 de ani și poate juca atât fundaș dreapta, cât și la închidere, pe lângă postul principal de fundaș central. În cariera sa, timișoreanul a trecut pe la ACU Arad, Corvinul Hunedoara, Tomșani Fortuna Brazi, CS Ineu, Gloria Arad, ASU Poli și ACS Poli.

În acest sezon a evoluat 15 meciuri, toate ca titular, pentru ASU Politehnica, și 9, în cinci ca titlar, pentru ACS Poli. Pentru ambele echipe a marcat câte un gol.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Pe aceeași temă