S-au reluat discuțiile pentru Staicu! ACS Poli a oferit o listă cu jucători pentru schimb

S-au reluat discuțiile pentru Staicu!** ACS Poli a oferit o listă cu jucători pentru schimb

Deși se părea că nu mai sunt șanse mari ca golgheterul Metalului Reșița să ajungă la Timișoara, acesta ar putea face totuși în această iarnă pasul către formația pregătită de Aurel Șunda. „Rosso-nerii” sunt aproape de un acord cu ACS Poli în privința jucătorilor pe care-i va lua în schimbul lui Marius Staicu.

Timișorenii se află pe mai multe piste în privința atacanților și după achiziționarea lui Himcinschi. Dovadă e și vârful Buac (Partizan Tirana), adus în probe. Dacă Adrian Mărkuș ar putea rămâne până la urmă la Kaposvar după sosirea lui Selymes pe banca maghiarilor, bănățenii așteaptă un răspuns și de la Reșița din Liga a II-a. Inițial CS Metalul a cerut o sumă de bani pentru Staicu, după care a solicitat doi jucători U21, pe Artean și Dubei. Problema e că cei doi sunt jucători cedați de Marian Iancu la ACS Poli, care la rândul ei i-a împrumutat la Caransebeș. Clubul de Liga I renunțase astfel temporar la ideea de a-l transfera pe timișoreanul golgheter în tur al seriei B2. Mai ales că directorul sportiv Călin Rosenblum avea „alte piste” și l-ar fi dorit de la Reșița mai degrabă pe Vătăjelu.

Principalul susținător pentru o revenire a lui Staicu în Capitala Banatului e însă vicepreședintele Jackie Ionescu, care l-a observat de mult timp pe jucătorul de 26 de ani crescut la Poli. Alb-negrii le-au propus reșițenilor să aleagă alți jucători de pe lista cu „transferabili”, care cuprinde 12 nume, printre care și cele ale lui Coca, Dragu ori Furtado. Nu e însă exclus ca până la urmă Artean să facă totuși parte din schimb.

„E o șansă ca Staicu să plece, dar nici gratis nu putem să-l dăm. Am cerut niște jucători, pe care au spus că nu ni-i pot da… Au oferit acum o listă. A rămas să hotărască domnul Rufă. Deocamdată situația e în stand-by. Depinde și de opțiunea antrenorului. Mai așteptăm”, ne-a spus Jean Turmacu, directorul general al Metalului.

Marius Staicu e golgheterul cărășenilor și al seriei vestice din eșalonul secund după 14 runde, alături de colegul Szabo, de Lukacs și Sergiu Negruț, toți cu câte cinci goluri. Dar dintre aceștia atacantul timișorean a evoluat cel mai puțin. La începutul sezonului conducerea sosită de la Vâlcea nu l-a dorit în lot.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă