Rodirlei, noua speranță din atacul lui ACS Poli: „Lumea spune despre mine că sunt bun din punct de vedere tehnic”

Rodirlei, noua speranță din atacul lui ACS Poli:**

ACS Poli l-a prezentat luni pe Rodirlei Jose Ascensao Duarte, al zecelea transfer pentru noul sezon și al șaselea atacant din lot în care alb-negrii își caută golgheterul. Văzut în Portugalia de Ion Timofte, tânărul african s-a bucurat de aprecierile managerului sportiv al lui ACS Poli. Cel poreclit „Rody” se află la prima experiență în România și știe că va cădea acum o presiune și pe el, cea a responsabilului cu golul.

„A făcut junioratul și primii ani de seniorat în Portugalia. Deși a jucat în diviziile inferioare are calitate și poate fi util în linia noastră de atac pentru a da golurile care ne lipsesc. A fost o problemă cu viza, am încercat din august să-l aducem, a doua zi după ce s-a rezolvat a și venit. L-a văzut și echipa tehnică timp de câteva zile. Are tehnică bună, e un jucător de explozie. Are puțin de recuperat fizic, e bine din acest punct de vedere că avem pauza asta de o săptămână. Trebuie să se pună la punct, s-a antrenat pentru Liga a II-a din Portugalia, dar una e când te antrenezi și știi că nu joci în weekend, alta când ai speranțe că faci parte din echipă”, a fost introducerea făcută ieri de Ion Timofte.

„Tim” a avut și rolul de translator pentru noul atacant originar din Insulele Capului Verde. „Mă simt bine, mi se pare că sunt condiții bune, pot să progresez. Sper să ajut echipa să-și atingă obiectivele, e lucrul cel mai important. Am prieteni care au jucat in Romania, pentru mine e totul nou ce am întâlnit, e o etapă nouă în cariera mea. Sper să pot să demonstrez ce valorez și să mulțumesc celor care au avut încredere”, au fost primele cuvinte ale lui Rodirlei Duarte ca jucător al bănățenilor.

Rodi, care a avut ceva timp de așteptat pentru a veni la Timișoara, știe că așteptările sunt mari acum de la el. Atacantul își știe și calitățile, deoarece spune că peste tot tehnica sa individuală a fost foarte apreciată. „Am avut momente când m-am întristat, credeam că va dura mai puțin timp, asta e. Sunt jucători buni aici, cu calitate. Nu avem decât sa muncim în continuare ca să recuperăm punctele pierdute. Normal, Timișoara e un club important, lumea așteaptă lucruri mari. Lumea spune despre mine că sunt un jucător bun din punct de vedere tehnic, dar cel mai important e să muncesc pentru echipă”, a concis Rodirlei Duarte.

Atacantul în vârstă de 23 de ani a semnat pe un an de zile cu drept de prelungire pe încă două sezoane.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă