Robert Grecu, cea mai sonoră achiziție la Daco Getica. Marius Baciu completează lotul cu jucători de la Dinamo, Petrolul sau Farul

Robert Grecu, cea mai sonoră achiziție la Daco Getica.** Marius Baciu completează lotul cu jucători de la Dinamo, Petrolul sau Farul

De la începutul săptămânii și-a reluat antrenamentele și echipa lui Marius Baciu, Daco Getica. Formația din Capitală are și câteva noutăți, atât la capitolul despărțiri, cât și la cel al achizițiilor. Cât privește programul de pregătire, acesta se va desfășura, până la reluarea campionatului, la baza proprie din cartierul Colentina.

Dacă atacantul Adrian Voicu, principalul marcator al echipei, dar și al primei părți a Ligii 2, cu 14 goluri, a ajuns în Liga 3 la Turris Oltul Turnu Măgurele, portarul Dragoș Balauru a acceptat oferta de a semna cu penultima clasată din prima ligă a Greciei, Levadiakos. Alte pierderi pentru Marius Baciu sunt fundașii Valentin Dima, care a preferat să o lase pe Daco Getica pentru CS Tunari, echipă din Liga 3, și Iulian Carabela, plecat la Aerostar Bacău.

La capitolul noutăți, ultimul venit este un portar de la Dinamo. Mircea Rednic a renunțat la Mihai Eșanu (20 ani), pentru ca acesta să fie împrumutat la o altă echipă unde să aibă posibilitatea să joace, dar și pentru a-i face loc italianului Luca Mazzoni, de la Livorno. Eșanu a fost direcționat către Daco Getica.

Tot sub comanda lui Marius Baciu a ajuns și mijlocașul Robert Grecu (20 ani, foto), nepăstrat în lot de Petrolul. Jucătorul care aparține de Viitorul și care a jucat în august 2017 în două meciuri la FCSB, adus de Nicolae Dică de la SCM Pitești, însă care a plecat după două meciuri, a fost redirecționat acum sub formă de împrumut până la vară la Daco Getica. Pentru ploieșteni a jucat în 11 meciuri și a dat un gol, iar în cariera sa a mai evoluat în Liga 2 și la FC Argeș, fost SCM Pitești.

În plus, în lot se mai află și fundașul Tudor Țăranu și mijlocașul Marius Tudorică, puși pe liber în această pauză de iarnă de SSC Farul Constanța, fundașul dreapta Constantin Dedu, liber după ce s-a despărțit de CS Balotești, cât și portarul Daniel Isvoranu, pus pe liber de Petrolul, însă care aparține de Concordia Chiajna.

Daco Getica București a încheiat prima parte a sezonului pe locul 13, cu 24 de puncte, cu trei mai mult decât Metaloglobus, ultima echipă aflată pe locurile retrogradabile.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă