Ripensia face a treia mutare a verii, de data aceasta un împrumut. Ciprian Urican ia un jucător de la Hermannstadt

Ripensia a ajuns la un acord pentru un jucător Under 21, acolo unde a rămas cu un efectiv redus după pierderile unor fotbaliști sau după ce alții au ieșit din „pragul” de vârstă. Timișorenii l-au împrumutat pentru un sezon pe George Monea, fotbalist ce vine de la FC Hermannstadt și este în ultimul an de eligibilitate ca jucător de tineret.

Monea poate juca atât ca mijlocaș dreapta, dar și central. Este născut în 1997 la Brașov. Ca senior, a aparținut de Unirea Tărlungeni și de Hermannstadt. Este cotat la 50.000 de euro pe site-ul transfermarkt.de.

Ripensia avea nevoie de fotbaliști U21, după ce nu mai sunt atât de multe opțiuni în lot. Cătălin Horcea și Claudiu Apro nu mai sunt eligibili, Andrei Țugui a părăsit echipa, dar ieșea și el din categoria U21, iar Mario Contra și Denis Golda au revenit la ACS Poli, club de care aparțin.

Ripensiștii îi au acum U21 pe Dumiter, Burdeț, Tudor, dar și Monea.

3 meciuri, dintre care în doar două a început ca titular, a evoluat George Monea la FC Hermannstadt în sezonul recent încheiat al Ligii 2. Mijlocașul brașovean a jucat mai mult la echipa secundă a sibienilor, în Liga 3.

Despărțiri la Ripensia

De asemenea, recent a plecat și portarul Dalin Munteanu, care a semnat cu Crișul Chișineu Criș, formație arădeană nou-promovată în Liga a 3-a. Goalkeeperul era în ultimul an de eligibilitate Under 21.

Au mai plecat Cosmin Mânecan, Costel Zurbagiu, revenit la Fortuna Becicherecu Mic, Sebastian Bobină și Mediop. În schimb, au semnat Marian Anghelina și portarul George Păduraru.

Timișorenii încep amicalele, deocamdată cu echipe de Liga a 4-a. Joi seara, Ripensia se deplasează la locul 9 din Liga a 4-a Timiș, Progresul Ciacova, iar vineri, la locul 5 din același eșalon, Pobeda Dudeștii Vechi.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă