Revenire de senzație în Giulești! Fost campion cu Rapid, Dolha va juca din nou în tricoul vișiniu

Revenire de senzație în Giulești!** Fost campion cu Rapid, Dolha va juca din nou în tricoul vișiniu

Pentru a promova în Liga 1, Rapid are nevoie de întăriri. Giuleștenii sunt aproape să-l tranfere pe Emilian Dolha (34 de ani). Fostul portar al Bistriței a evoluat în tricoul alb-vișiniu timp de șașe ani, între 2000 și 2006, și a plecat după ce a avut un conflict cu Răzvan Lucescu. După s-a despărțit de formația din Giulești, „Ema” a ajuns în campionatul Poloniei, la Wisla Cracovia, formație la care a evoulat sub comanda lui Dan Petrescu.

Drăghia, Mișa și Plopeanu sunt portarii din lotul Rapidului

În acest moment, rapidiștii au în lot trei portari: Virgil Drăghia, Alexandru Mișa și Mihai Plopeanu, toți trei sunt tineri și lipsiți de experientă, iar Moldovan a cerut un fotbalist cu experiență între buturi. În sezonul de toamnă, Drăghia a apărat în toate meciurile, mai puțin în cel de la Iași, cu CSMS (2-2), atunci când a fost suspendat.

În aceste condiții, Nicolae Manea, noul președinte din Giulești, s-a orientat spre „Ema” Dolha, cel pe care l-a avut sub comandă de curând  și la Gloria Bistrița. „Dolha este una dintre țintele mele, am nevoie de jucători cu experiență care să ne ajute să promovăm în prima ligă„, a dezvăluit Viorel Moldovan pentru Sport Total FM

În acest moment, Dolha se află sub contract cu Universitatea Cluj, dar după ce s-a accidentat și-a pierdut locul de titular și se gândește să plece din Ardeal. În afară de Dolha, Viorel Moldovan vrea să-i readucă în Giulești pe alți doi fotbaliști care au făcut performanță pentru echipa de lângă Podul Grant, Daniel Niculae și Emil Dică. 

151 de meciuri a evoluat Dolha în Liga I, Rapid, Dinamo, Bistrița și „U” Cluj fiind formațiile în poarta cărora a apărat

76 de partide a apărat „Ema” Dolha poarta Rapidului în șase sezoane

 

Articol scris de Victor STOICESCU

Pe aceeași temă