„Război” pentru Serban

28 Feb. 2012, 11:00 Bursa transferurilor

Daniel Ionuț Șerban (foto), căpitanul Naționalei României, formată din jucători născuți în 1995, este în mijlocul unui scandal. Datele problemei sunt foarte complicate, „rezumatul” acestora fiind următorul: jucătorul se antrenează cu Sportul Studențesc, fiind îndrumat pe urmele lui Valentin Lazăr, dar, în același timp, clubul Chimia a acordat transferul fotbalistului, după cum confirmă directorul sportiv și tehnic, Vasile Stere, către Prahova Tomsani! Nu mai punem la socoteală faptul că pe Șerban l-a dorit, oficial, cel puțin încă o prim-divizionară, cu care a și negociat, cazul său fiind, și așa, destul de complicat.

Într-un „exces de bunăvoință”, în contul unor bani prin care patronul echipei Prahova Tomsani, Radu Călin, a creditat Chimia, sezonul trecut, Șerban a fost transferat la acest club! Așa se spune, sursele din cadrul clubului Chimia confirmând că „actele sunt semnate”. Numai că jucătorul participă la antrenamentele Sportului, chiar vineri, după amicalul Chimia – Corona (scor 0-1), el fiind văzut la Izvorani în tricoul echipei bucureștene, cu care s-a și pregătit în Antalya. În Turcia, dar și acum, „noii proprietari” încearcă să deturneze jucătorul către echipa lor, dar Șerban pare mai mult atras de „mirajul Ligii I” – un pas imens, să recunoaștem, pentru un copil de 16 ani! Regulamentar, perioada de transferuri fiind încheiată, rămâne de văzut unde va ajunge jucătorul, dar mai important este „razboiul rece” dintre LASP Petrom (care a adus jucătorii, de la Petrolul la Chimia, în baza unui protocol) și „sindicalistii” din Brazi, care nu ezită, acum, să efectueze „tranzacții” cu fotbaliștii veniți gratis! Observați că nu pomenesc, nimic, despre cuvântul „PERFORMANȚĂ‚”, că făcând parte din vocabularul sefilor! Se poate deduce lesne că, în acest moment, „lupta” se dă pentru a transfera jucători, nu pentru a-i ține la Brazi și a duce echipa în eșalonul secund, cu ei în teren!

De altfel, războiul dintre cele două părți, cea „ex-petrolistă” și cea „chimista”, se poate observa fără probleme, prin mutările din ultimul timp, din structura clubului. Deocamdată, fostul director executiv, devenit apoi manager sportiv, Lucian Rădulescu, este în „concediu medical” și, astfel, nu poate fi dat afară, așa cum s-a întâmplat cu delegatul echipei, Ionuț Ivan, care este în „preaviz”, cum se spune. În protocolul inițial, dintre LASP și Chimia, sunt prevăzute sume mari de bani (de ordinul sutelor de mii de euro) drept despăgubiri, pentru plecarea unor jucători, la alte cluburi, dintre cei veniți de la Petrolul (cum este și cazul lui Șerban), fără acordul „proprietarilor”. Un asemenea caz este cel al lui Cosmin Munteanu (aflat în pregătiri, de asemenea, cu ocupanta locului 12, Prahova Tomsani)!

De altfel, Florin Bercea, reprezentantul LASP, a anunțat trimiterea unei notificări către clubul din Brazi, cu privire la jucătorii pe care i-a dus, gratis, la Chimia, acum doi ani și jumătate și care, teoretic, nu pot fi vânduți, fără acordul sau, în caz contrar intrând în vigoare „clauzele de penalizare” mai sus menționate! Or, după cum se prezintă lucrurile, „războiul” este de abia la început în toată această luptă, o eventuală promovare în eșalonul secund rămânând doar o teorie, pe care Octavian Grigore o dorește posibilă, pentru că, după ce pierzi jucători – precum golgheterul echipei – Vișan și doi dintre jucătorii „Under 21”, care ajung la o grupare clasată în subsolul ierarhiei, misiunea sa, că antrenor, este infinit mai grea.

Și Năstase și Ciobanu au jucat pentru Sportul duminică!

„Eu am reușit să stabilizez acest lot, să-l fac, în ciuda problemelor, capabil să atace lupta pentru promovare. Vă spun sincer că, dacă vor mai dispărea jucători din acest lot, întreaga construcție pică. Eu sper să rămână toți sub comanda mea, dar nu depinde de mine” spune Tavi, care a aflat și el că, duminică, doi dintre jucători, Năstase și Ciobanu, au evoluat pentru Sportul Studențesc, în amicalul cu Delta Tulcea.

Sursa: Ziarul Prahova

28 Feb. 2012, 11:00 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă