Rapid CFR l-a ofertat pe Buziuc

Rapid CFR** l-a ofertat pe Buziuc

Antrenorul Bogdan Tudoreanu a schițat în linii mari programul Rapidului din pauza competițională. Astfel, „ceferiștii” se vor reuni pe 7 iulie la stadionul Areni, urmând ca după perioada de reacomodare la efort, pe care o vor efectua în localitate, până pe data de 15 iulie, să plece într-un stagiu montan de pregătire centralizată, la Poiana Negri. Până la reluarea sezonului oficial, programat pentru data de 30 august, sucevenii mai au în plan și disputarea a nouă meciuri amicale cu adversari din primele trei eșaloane din zona Moldovei.

În condițiile în care ediția viitoare de campionat se anunță una infernală ca urmare a tot mai deselor propuneri de schimbare a sistemului competițional, Bogdan Tudoreanu afirmă că lotul de jucători va suferi destule modificări în pauza de vară.

„Suntem conștienți că trebuie să ne întărim numaidecât, de aceea purtăm discuții pe această temă cu mai mulți jucători. Am ajuns la concluzia că mai avem nevoie de un fundaș central, doi mijlocași centrali și un atacant pentru a ne întări pe posturile deficitare. Până în acest moment avem doar certitudinea că va reveni Luțac după împrumutul la Sporting, însă în mod sigur vor fi destule fețe noi la ora primul antrenament”, a precizat tehnicianul Rapidului.

Un alt jucător tânăr, de perspectivă, aflat în vederile sucevenilor este Alexandru Buziuc, un jucător format de concitadina Sporting, care a apucat să debuteze în sezonul trecut pe prima scenă a fotbalului românesc, îmbrăcând tricoul celor de la FC Vaslui. Ca urmare a problemelor grave financiare existente la fosta formație patronată de Adrian Porumboiu, atacantul în vârstă de 20 de ani a obținut statutul de jucător liber din partea comisiilor FRF în urmă cu aproximativ o lună.

În aceste zile, Buziuc se află în discuții cu gruparea de prima ligă Gaz Metan Mediaș, iar dacă cele două părți nu vor ajunge la un acord, oficialii Rapidului speră să-l poată convinge pe jucător să revină la Suceava.

„În ceea ce privește plecările, vom renunța sigur la jucătorii care au jucat foarte puțin sau deloc în precedenta ediție de campionat. Nu are rost să-i ținem numai ca să facă antrenamente”, a precizat Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă