Pulhac, cea mai importantă achiziție a Clinceniului. Ilfovenii s-au despărțit de nouă jucători, au adus șapte și sunt în tratative cu alții patru de la Steaua, Viitorul sau Botoșani

Liniștită din punct de vedere al obiectivului, netemându-se de retrogradare, Academica Clinceni își pregătește în această iarnă lotul cu gândul la noul sezon al Ligii 2. Gruparea ilfoveană s-a despărțit până acum de nouă jucători pe care i-a avut în prima parte a campionatului, însă a avut succes la capitolul achiziții. S-a bătut palma cu șapte fotbaliști, printre cele mai sonore nume fiind Cristian Pulhac (32 ani – foto principal) și Hristu Chiacu (30 ani – foto interior), iar începând cu săptămâna viitoare în lot ar putea apărea alți patru tineri jucători împrumutați de la Steaua, Viitorul sau FC Botoșani.

Victorii în primele două amicale

Reuniți încă de pe 12 ianuarie, ilfovenii de la Clinceni s-au pregătit până acum la propria bază sportivă și au disputat și două meciuri amicale. Antrenorii Ștefan Odoroabă și John Adrian Ene au testat cu Progresul București (21 ianuarie) și CS Tunari (25 ianuarie) jucătorii veniți în probe, însă, în mare parte, niciunul nu a convins pentru a fi păstrat în lotul echipei din Liga 2. Cu Progresul a fost o victorie la limită, 2-1, cu Gojnea printre marcatori, în timp ce cu CS Tunari a fost dezlănțuire, jocul terminându-se 4-0 după reușitele lui Laurențiu Vențer, Bogdan Stancu, Marian Marin și Costin Gheorghe.

„Nu mai avem obiectiv la echipă, astfel că încercăm să întinerim echipa pentru a ne baza pe o parte din ei din vară. Pregătirea a decurs foarte bine până acum. Am disputat și amicalele cu Progresul și Tunari pentru a testa jucătorii pe care i-am avut în probe, dar lotul este în mare parte făcut și sperăm ca până luni, când intrăm în cantonament, să fie definitivat 100 la sută”, a spus, pentru Liga2.ro, vicepreședintele clubului, Alexandru Dragomir.

Cantonamente la Clinceni și apoi la Izvorani

Mâine, 28 ianuarie, Academica Clinceni are programat la Chiajna cel de-al treilea meci amical, cu Concordia II, ocupanta locului 11 din Seria a 3-a a Ligii 3, iar de luni se intră în cantonament. În perioada 30 ianuarie – 3 februarie, timp de cinci zile, jucătorii lui Odoroabă vor face numai pregătire fizică la baza proprie de la Clinceni. Al doilea stagiu de pregătire centralizată va avea loc însă în deplasare, dar nu prea departe, la Izvorani. De pe 6 februarie și până pe 11 februarie ilfovenii se vor antrena pe sinteticul bazei olimpice.

Aici vor desfășura alte două meciuri amicale. Pe 8 februarie vor întâlni colega de serie CS Balotești, iar pe 11 februarie se vor duela cu CS Popești Leordeni, ocupanta locului 4 din Seria a 2-a a Ligii 3.

Pulhac, cea mai important nume achiziționat

În privința noutăților din lot, vicepreședintele Alexandru Dragomir a dezvăluit că s-a bătut palma până acum cu șapte jucători: portarul Horia Iancu (revenit de la ACS Berceni), fundașii Bogdan Stancu (ex CS Mioveni), Bogdan Matei (ex FCM Alexandria), Cristian Pulhac (ex Aris Limassol) și mijlocașii Hristu Chiacu (ex CS Tunari), Daniel Benzar (ex Steaua, revenit la Clinceni după o accidentare) și Cristian Onțel (ex Steaua).

Discuții foarte avansate pentru împrumuturi sunt și cu alți patru jucători: fundașul Andrei Chindriș (18 ani, FC Botoșani), mijlocașii Robert Vîlceanu (19 ani, Steaua) și Antonio Cruceru (20 ani, Viitorul) și atacantul Florin Cioablă (20 ani, Viitorul).

„Cu Pulhac ne-am înțeles, a și semnat pe șase luni. A rămas doar ca în cazul în care, săptămâna viitoare, dacă primește vreo ofertă de afară o să plece, altfel rămâne la noi. Ne-am bucura dacă ar rămâne definitiv la noi. E un jucător foarte bun, a fost la Dinamo. Ultima dată a jucat în Cipru, acolo unde și-a reziliat contractul în toamnă”, ne-a mai spus Dragomir.

Nouă despărțiri

La capitolul despărțiri, Academica Clinceni nu se va mai baza în partea a doua a campionatului Ligii 2 pe nouă jucători: Cornel Predescu (a semnat cu echipa campioană din Albania), Nicușor Fota, Marius Cocîrlă (ambii reveniți la Concordia Chiajna), Mihai Butean, Radu Crișan (ambii reveniți la Astra Giurgiu), Andrei Antohi (a plecat în Oman), Florin Ștefan (Juventus București), Alexandru Chebac și Valentin Lemnaru.

Lotul de jucători pe care în are Academica Clinceni la pregătire:

portari: Florin Matache, Teodor Rudnițchi, Horia Iancu (revenit de la ACS Berceni), Andrei Crivăț;
fundași: Laurențiu Vențer, Marian Marin, Andrei Nițu, Ciprian Perju, Cristian Pulhac (ex Aris Limassol), Bogdan Stancu (ex CS Mioveni), Bogdan Matei (ex FCM Alexandria);
mijlocași: Adrian Udrea, Marius Dragomir, Costin Gheorghe, Alin Gojnea, Hristu Chiacu (ex CS Tunari), Daniel Benzar (ex Steaua, revenit la Clinceni după o accidentare), Cristian Onțel (ex Steaua);
atacant: Marius Coman.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă