Primul pas spre libertate!

Primul pas spre libertate!

Opt jucători de la Sportul au fost declarați marți liberi de către Consiliul Național de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF

Patronul Vasile Șiman a anunțat că va face apel

Decizia recursului din cazul lui Ferfelea a fost amânată pentru 30 aprilie

Amânați la fiecare termen până acum, fotbaliștii Sportului au scăpat în sfârșit de problemele cu patronul Vasile Șiman. Marți după-amiază s-au judecat cazurile mai multor jucători, iar prima instanță le-a dat câștig. Consiliul Național de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a decis ca jucătorii Daniel Lung, Sebastian Ghinga, Răzvan Patriche, Leonard Dobre, Octavian Ormenișan, Codruț Cioranu, Alin Nistor și Valentin Lazăr să devină liberi de contract. Pe lângă asta, cei opt urmează să-și primească și restanțele financiare. Decizia nu e definitivă, Vasile Șiman putând să facă apel în termen de cinci zile din momentul în care CNSL va trimite înștiințarea către jucători, club și către AFAN.

„Consiliul s-a pronunțat ieri în favoarea jucătorilor. Secretariatul va redacta decizia în mai multe exemplare, care trebuie semnate de toți membrii. Abia apoi actele vor ajunge la jucători, la Sportul și la AFAN”, a declarat Emilian Hulubei, primvicepreședinte AFAN.

Pe de altă parte, atacantul Viorel Ferfelea a fost prezent ieri la Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal, dar decizia a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Ferfelea a fost susținut ieri de ceilalți jucători care sunt în litigii cu Sportul, grupul fiind condus de Dacian Varga.

„Jaful trebuie stopat!”

În timp ce Ferfelea era audiat, la sediul FRF și-a făcut apariția și Vasile Șiman, însă acesta a evitat orice contact cu fotbaliștii și cu presa. El a intrat prin spatele clădirii și a mers direct în biroul lui Adalbert Kassai. Contactat de ProSport pentru a-și spune punctul de vedere în acest caz, patronul Vasile Șiman era extrem de afectat de decizia dată de Consiliul Național de Soluționare a Litigiilor. „Nu știu ce să spun. Nu mă interesează. Voi face apel pentru că acest jaf trebuie stopat”, a spus Șiman.

Jucătorii declarați liberi ieri sunt: Daniel Lung (26 de ani), Sebastian Ghinga (26 de ani), Răzvan Patriche (27 de ani), Leonard Dobre (21 de ani), Octavian Ormenișan (21 de ani), Codruț Cioranu (22 de ani), Alin Nistor (21 de ani) și Valentin Lazăr (24 de ani).

Nu știm ce vom face după ce vom fi declarați liberi. Sunt sigur că Șiman va face apel, deci decizia definitivă se va amâna
Daniel Lung, fundaș Sportul

Articol scris de Daniel REMEȘ și Adrian ALBU

Pe aceeași temă