Primele „transferuri” la UTA sunt accidentații din toamnă! Laszlo Balint: „Achizițiile pe care le facem trebui să ne ajute pentru ceea ce ne propunem în viitor”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Dec. 2019, 17:02 Actualizat: 09 Dec. 2019, 17:03 Bursa transferurilor
Primele „transferuri” la UTA sunt accidentații din toamnă!  Laszlo Balint: „Achizițiile pe care le facem trebui să ne ajute pentru ceea ce ne propunem în viitor”

UTA a terminat prima în Liga 2 la finalul anului 2019, la șase puncte de Rapid, echipă situată pe locul 3, nepromovabil direct în Liga 1. De acum, utiștii au aproape toate cărțile în mână și ar trebui să și le joace cât mai bine în special în perioada de transferuri. Multe nu ar fi de schimbat și ar fi greșit să se întâmple altfel, din moment ce echipa a dat randament și în condițiile unui program infernal din noiembrie încoace.

Fără îndoială, cele mai importante „transferuri” ale iernii vor fi jucătorii accidentați în stagiunea de toamnă, scrie Sport Arad. Fundașul Bogdan Stancu, mijlocașii Stephan Coulibaly, Cristian Pușcaș și Alexandru Ciucur sunt așteptați ca „pâinea caldă” de Laszlo Balint la reunirea de la începutul lunii ianuarie. Toți mai au o lună de zile să-și definitiveze programul de recuperare după operațiile suferite (excepția e Stancu, care s-a confruntat cu o problemă de ordin muscular) și, probabil, vor reintra treptat în efort maxim. Important în cazul tuturor este să efectueze la capacitate maximă cantonamentul din Antalya de la începutul lunii februarie, chiar dacă și perioada de acumulări fizice din ianuarie nu e de neglijat.

Pornind de aici, dar și de la achiziția anunțată a spaniolului Soufiane Jebari, Balint mai rămâne să-și acopere două-trei posturi. Cu siguranță, la UTA va mai sosi un fundaș central, dar gruparea arădeană se mai interesează și de un mijlocaș central cu experiență. Dacă nu va apărea o oportunitate bună pe piața de transferuri, atacul ar putea rămâne în formula actuală, cu mențiunea că Jebari poate fi considerat deja o achiziție importantă în acest compartiment.

Apoi, rămâne de clarificat situația lui Romario Moise. Mijlocașul de 24 de ani a jucat foarte bine în tricoul UTA-ei din septembrie încoace, a marcat – poate – și golul turului în Liga a 2-a, cu acea foarfecă laterală din minutele de prelungire ale confruntării de la Reșița, și Astra, noul lider al Ligii 1, îi poate întrerupe împrumutul la echipa arădeană. În acest caz, UTA ar trebui să se întoarcă pe piață pentru un mijlocaș box to box.

Brazilianului Diego Lorenzi îi e dor de casă. Laszlo Balint: „Nici mie nu îmi este ușor”

Cu siguranță, vor exista și trei-patru „divorțuri” inclusiv din rândul juniorilor care vor fi trimiși să-și facă mâna în Liga a 3-a. Recent, la TV Arad, Bogdan Apostu spunea ceva de dorul de casă al brazilianului Diego Lorenzi, dar Laszlo Balint nu crede că acest lucru ar trebui să conteze pentru ceea ce va urma la UTA. „Toată lumea are dor de casă, nici mie nu îmi este ușor să fiu plecat de acasă, dar suntem profesioniști. Noi încercăm să ne facem treaba, facem sacrificii, suntem departe de familii, suntem departe de copii. Nu este ușor, dar în momentul în care vrei să obții performanță trebuie să faci sacrificii. Dacă ar fi ușor toată lumea ar reuși. Este greu și nu contestă nimeni că în această luptă pentru primele locuri nu ai parte numai de petale de trandafir”, a explicat antrenorul „roș-albilor”.

„Nu facem transferuri doar să ne aflăm în treabă. Până la urmă, suntem pe primul loc, avem cel mai bun atac, cel mai bun grup”

Despre țintele iernii, Balint nu a intrat în detalii. „Sunt ceva discuții, dar ceea ce îmi doresc eu este să nu facem transferuri doar să ne aflăm în treabă. Până la urmă, suntem pe primul loc, avem cel mai bun atac, cel mai bun grup și, dacă facem ceva mutări și transferuri, ele vor trebui să ne ajute pentru ceea ce ne propunem în viitor. Și nu neapărat în viitorul apropiat, ci și în perspectivă. Tocmai de aceea, ați văzut că am reușit să-l convingem pe Jebari să ni se alăture. Este un jucător cu calitate de care aveam nevoie, dar și restul discuțiile le avem cu jucătorii importanți, cu experiență și valoare peste nivelul eșalonului secund”, a adăugat Laszlo Balint.

Tehnicianul arădenilor a plecat la București, la cursurile PRO, dar va reveni la Arad pentru ultimele antrenamente și masa festivă de final de an.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Dec. 2019, 17:02 Actualizat: 09 Dec. 2019, 17:03 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă