UTA și-a început campania de achiziții pentru partea a doua a sezonului cu un jucător plecat de la Csikszereda. Arădenii, convinși că au dat lovitura: „Este cel mai bun număr 10”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 17:24 Campionat

Nici nu și-a încheiat meciurile din acest an, să nu spunem pe cele din turul campionatului, și UTA, liderul Ligii 2, a și făcut primul transfer pentru partea a doua a sezonului. Echipa arădeană a perfectat, astăzi, cu o zi înainte de jocul cu Farul Constanța, penultimul pe care îl are de disputat în acest tur, contractul cu Soufiane Jebari, un mijlocaș de la colega de campionat FK Csikszereda. Marocanul de 24 de ani a evoluat foarte puțin în acest sezon pentru nou-promovata din Miercurea Ciuc, însă e considerat bun pentru UTA de Laszlo Balint, antrenor care l-a pregătit în Liga 3, când era la formația harghiteană.

Soufiane Jebari și-a reziliat de curând contractul cu FK Csikszereda, astfel că a putut semna cu UTA încă de acum, iar contractul valabil pe un sezon și jumătate va intra în vigoare începând cu 2020, când va și ajunge practic la gruparea arădeană.

„Conducerea clubului și Soufiane Jebari au ajuns, astăzi, la un acord. Mijlocașul urmează să îmbrace tricoul UTA-ei începând de anul viitor, înțelegerea fiind valabilă timp de un an și jumătate. Soufiane Jebari e născut pe 24 februarie 1995 în Spania, la Barcelona și îndeplinește rolul de mijlocaș central ofensiv. A jucat pe tărâm iberic la cluburile CF Damm, Girona FC și UE Llagostera. În 2017 a sosit în România, la Csikszereda Miercurea Ciuc, unde a devenit „numărul 10″ al echipei. Bine ai venit la UTA!”, a anunțat clubul UTA transferul lui Jebari.

Doar 5 meciuri la FK Csikszereda în acest sezon. Jebari: „Sunt încântat și vin cu multă ambiție”

Jebari a evoluat în ultimele sezoane pentru FK Csikszereda, a fost unul dintre jucătorii de bază, însă în acest campionat de Liga 2 a fost utilizat de Valentin Suciu în doar 5 meciuri, patru ca titular, în care a și înscris un gol, cu Metaloglobus (3-0).

„Sunt foarte fericit să fiu la un club mare, cu tradiție, cum e UTA, să știu că avem aproape asemenea suporteri minunați. Sunt încântat și vin cu multă ambiție. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa să ajungă unde îi este locul”, au fost primele cuvinte ale lui Jebari după ce a semnat cu UTA.

Laszlo Balint: „Are calități incontestabile pentru acest nivel. E genul de jucător de care aveam nevoie”

Laszlo Balint l-a antrenat pe Soufiane Jebari în perioada în care a stat pe banca echipei FK Csikszereda, între septembrie 2017 și mai 2018. Antrenorul liderului Ligii 2, UTA, a rămas impresionat de calitățile mijlocașului originar din Maroc și spune că nu avea cum să rateze oportunitatea de a-l avea din nou la dispoziția sa.

„Îl cunosc bine pe Soufiane Jebari, știu ce calități incontestabile are pentru acest nivel. E un jucător de ultimă treime, de ultimă pasă, cu tehnică foarte bună, capabil să accelereze acțiunile de atac. E genul de jucător de care aveam nevoie. Mă bucur foarte mult că s-a ivit această oportunitate, el reziliindu-și în urmă cu câteva zile contractul cu cei de la Csikszereda. Am reușit, împreună cu Bogdan Apostu, să-l convingem foarte repede să ni se alăture. Nu va avea drept de joc decât din februarie, dar iată că deja este aici, se antrenează, a reușit să cunoască deja și băieții, care l-au primit foarte bine în vestiar. Ne dorim să ne ajute în ceea ce ne propunem în acest sezon”, a vorbit Laszlo Balint despre prima achiziție făcută de UTA pentru partea a doua a sezonului.

Bogdan Apostu: „Este cel mai bun număr 10 al ligii secunde și puteți păstra această declarație”

Bogdan Apostu îl consideră deja pe Jebari un transfer reușit.

„Soufiane este un număr 10 veritabil, un volante, un profil de jucător care i-a lipsit UTA-ei. Personal, sunt convins că este cel mai bun număr 10 al ligii secunde și puteți păstra această declarație și să o reamintiți la finalul acestui campionat”, a spus și Bogdan Apostu, agentul care în acest sezon a făcut toate mutările de jucători la UTA, inclusiv aducerea lui Laszlo Balint.

Apostu era la fel de încrezător și atunci când îl prezenta la UTA pe atacantul israelian Amir Khalaila, care pleca pe ușa din spate de la clubul arădean după doar trei etape, fără să joace, dându-se vina pe faptul că fotbalistul nu s-a adaptat.

Liderul Ligii 2, UTA, mai are de disputat în 2019 patru meciuri, cu Farul (duminică, de la ora 11:30, la Arad), cu Concordia Chiajna (marți, ora 14:00, la Arad), cu Dunărea Călărași (1 decembrie, ora 13:00, la Călărași) și cu Petrolul Ploiești (8 decembrie, ora 13:00, la Arad).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă