Primele „lovituri” din cariera de patron a lui Ciprian Marica! Trei jucători „peste medie” vin la Farul: unul dintre ei e fost campion al României

Ciprian Marica este decis să facă din SSC Farul Constanța o echipă care să lupte pentru promovarea în Liga 1, dar, până atunci, trebuie să scape de retrogradare, acolo unde se situează la finalul primei părți a sezonului. Potrivit TelekomSport, finanțatorului echipei constănțene a reușit trei transferuri importante în această iarnă. Fundașul lateral Joao Diogo și mijlocașii Diogo Rosado și Celestino ar fi semnat cu gruparea din Liga 2.

Joao Diogo (Portugalia; 30 de ani). Fundașul dreapta este liber de contract din vara lui 2018, după ce și-a încheiat contractul cu Gaz Metan Mediaș. Fotbalistul cu patru prezențe în naționala U21 a Portugaliei a fost lansat de Maritimo, trecând pe la toate echipele de copii și juniori, dar și pe la prima echipă. Mai are în palmares o experiență la Belenenses SAD, un an și jumătate, iar în ianuarie anul trecut a ajuns la Mediaș. Transfermarkt îl cotează la 700.000 de euro.

Diogo Rosado (Portugalia; 28 de ani). Poate evolua pe posturile de mijocaș stânga și mijlocaș central și a avut soarta lui Joao Diogo. Este liber de contract din vara lui 2018, după ce și-a încheiat conturile cu Gaz Metan. Format la juniorii lui Sporting, Rosado era văzut un produs de calitate al fotbalului portughez. A jucat pentru toate naționalele under, începând cu U17 și terminând cu cea U21, dar în cele din urmă s-a pierdut. A clacat, iar dorința debutului în națională, lângă Ronaldo, a rămas doar un vis.

Mijlocașul a mai trecut, la nivelul echipelor de club, pe la Blackburn Rovers, SL Benfica B sau CD Feirense. Transfermarkt îl cotează la 400.000 de euro.

Celestino (Portugalia; 32 de ani). Evoluează pe postul de mijlocaș central și, la fel ca ceilalți doi, nu este străin de Liga 1. A fost legitimat de CFR Cluj, în perioada 2011-2013, când și-a trecut în palmares singurul trofeu din carieră, acela de campion al României. Cele mai importante contracte semnate de-a lungul timpului au fost cu Sporting CP și Belenenses SAD.

Celestino a bifat 7 prezențe pentru naționala U21 a Portugaliei. Transfermarkt îl cotează la 300.000 de euro

SSC Farul Constanța se află în acest moment în cantonament în Antalya, Turcia. Oficial, echipa de la malul mării a anunțat trei achiziții: portarul Raul Avram (ex Dacia Unirea Brăila), fundașul Denis Ispas (ex Dunărea Călărași) și mijlocașul Ștefan Pacionel (ex FCSB II).

 

Pe aceeași temă