Primele două achiziții ale Ripensiei sunt doi jucători care au fost antrenați de Pelici la alte echipe. Timișorenii și-au mai completat din lista amicalelor pe care le dispută în Antalya

Primele două achiziții ale Ripensiei sunt doi jucători care au fost antrenați de Pelici la alte echipe.** Timișorenii și-au mai completat din lista amicalelor pe care le dispută în Antalya

Ripensia Timișoara a semnat primele transferuri de după reunire. Astăzi, clubul a anunțat parafarea actelor cu Andrei Tînc și Horațiu Moldovan, care au semnat însă doar până în vară. Ambii au mai lucrat cu antrenorul Alexandru Pelici.

Pentru linia de fundași a fost adus reșițeanul de 33 de ani Andrei Tînc. În cariera sa, stopperul a mai trecut pe la Metalul Reșița, Arieșul Turda, FC Bihor, UTA, Voința Sibiu, Rapid, CFR Cluj și Luceafărul Oradea, de la acesta din urmă plecând în această iarnă și devenind liber de contract. La Reșița și Sibiu a fost antrenat de Pelici.

Cât despre Horațiu Moldovan, portarul este încă eligibil U21 sezonul acesta, la fel cum e și Ștefan Dobre. Moldovan a fost format de CFR Cluj, club care l-a împrumutat la FC Hermannstadt, unde a lucrat cu Pelici. În tur, a fost în lotul Energeticianului, pentru care a apărat în doar cinci meciuri.

Ripensia, cu programul de amicale aproape definitivat

După un meci de verificare vineri, cu echipa de Liga a 5-a a Universității de Vest din Timișoara, Pelici se va mai decide în cazul altor jucător testați, precum Adrian Șter, Vlad Chera, Raul Șimian sau Tiberiu Istrătescu. De luni, echipa e în cantonament în Antalya. Acolo vor susține cinci amicale, iar patru adversari au fost stabiliți.

Primul meci va fi miercuri, 30 ianuarie, cu Daejon Citizen, echipa din liga secundă din Coreea de Sud. Apoi, pe 1 februarie, urmează un meci cu Celik Zenica, echipa de prima ligă din Bosnia-Herțegovina. Pe 2 februarie va avea loc alt meci, cu U Craiova SA, echipă din Liga a 3-a finanțată de Adrian Mititelu. Pe 5 februarie, roș-galbenii vor juca cu Sibir, formației de liga secundă rusă.

În țară, Ripensia va mai juca pe 13 februarie cu UTA și pe 16 cu CMS Școlar Reșița.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă