Preparatorul fizic, cel mai sonor transfer al timișorenilor: „Am venit cu metode diferite, nu mai bune sau mai rele”

Cel mai răsunător transfer al verii pentru timișoreni e sosirea spaniolului Jorge Alvarez. Fostul preparator fizic al Celtei Vigo și al lui Real Madrid B a fost prezentat azi precum jucătorii importanți la ACS Poli. De la noul membru al staff-ului tehnic, recomandat de omologul de la Getafe, totodată și cel mai bine plătit angajat, se așteaptă să-i facă pe Bărbuț și compania să zburde către Liga 1.

Atât managerul Ioan Timofte, cât și „principalul” Dan Alexa l-au încadrat la conferință pe Jorge Alvarez. După prezentarea primelor transferuri, preparatorul care are și carnet de antrenor a avut parte de propria introducere. „Sper să fie omul de care echipa are nevoie pentru a promova”, a precizat Timofte.

Noul preparator fizic s-a arătat încântat de cum e tratat la noul club. De altfel, în noua organigramă, Alvarez era trecut imediat după Dan Alexa pe lista staff-ului trimisă presei.

ACS Poli e pățită după ce în anii trecuți munca celor numiți în acest post nu a adus rezultate și pe teren. „Am apreciat efortul clubului de a mă aduce aici. Toată lumea cunoaște Poli Timișoara, atât în țară cât și în Spania, un club cu o istorie bogată. E o oportunitate bună pentru mine. E un club important. Sunt bucuros să fiu aici. Voi da totul ca să aduc rezultate bune și voi lucra din greu”, a declarat Jorge Alvarez la „instalare”, citat de Sport9.

Recomandat de preparatorul lui Contra

Jorge Alvarez are într-adevăr un C.V. mai bogat decât al jucătorilor din lotul alb-negrilor. El a fost antrenor secund la Galatasaray în ediția 2004-05, perioadă când la turci a activat chiar Gică Hagi. De asemenea a fost preparatorul fizic al Celtei Vigo și al lui Real Madrid B printre altele. În ultimul sezon a avut o aventură în Thailanda la Buriram.

„Acum două săptămâni m-am întâlnit cu mai mulți preparatori. Jorge am văzut că vorbește din experiență, nu doar din cărți, s-a văzut că stăpânește meseria. Plus CV-ul, e foarte important. E important că a fost și în străinatate. Aceste două săptămâni mi-au întărit convingerea că e cel pe care l-am dorit. Cosmin a vorbit cu preparatorul său și acesta l-a recomandat pe Jorge. A contat și cuvântul lui. Sper ca jucătorii să răspundă bine la acest gen de antrenamente. Sunt antrenamente pe care mi le-am dorit. Face parte din filosofia mea de antrenor. Partea fizică e o parte importantă a jocului de fotbal”, a spus și Dan Alexa, citat de Sport9.

„Sunt mulțumit de staff, jucători, cum sunt tratat de tot personalul. Lucrăm acum, trebuie să muncim foarte mult. Știu cum trebuie să jucăm… Am venit cu metode diferite, nu mai bune sau mai rele. Am vorbit cu Dan despre ce dorește la echipă. Eu pun ideile sale în aplicare. Azi lucrăm la precizie, e dificil… Eu mă simt bine cu jucătorii și cred că și ei cu mine”, a conchis Alvarez.

Tot azi, ACS Poli i-a prezentat oficial pe Carlos Eduardo și Milan Stavric.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă