Portarul Clinceniului are șanse mari să acopere locul lăsat liber de Florin Niță la FCSB, după transferul în Cehia. Șansa lui Niga!

Vânzarea chiar înaintea reluării campionatului Ligii 1 a lui Florin Niță în Cehia, la Sparta Praga, a lăsat-o descoperită în poartă pe vicecampioana FCSB. Emil Dică îi are în acest moment în lot pe tânărul Andrei Vlad (18 ani) și pe experimentatul Eduard Stăncioiu (36 de ani) și are nevoie de încă un goalkeeper. Acesta ar putea veni din Liga 2, de la Academica Clinceni, acolo unde clubului lui Gigi Becali l-a împrumutat încă din vara lui 2017 pe Toma Niga (20 de ani).

„Sunt două opțiuni pe care le avem. Dacă vom reuși să aducem unul dintre ei, foarte bine, dacă nu, vom rămâne cu portarii pe care îi avem. Îi avem pe Vlad și pe Stăncioiu, doi portari care știu ce înseamnă Steaua, și ne vom baza pe ei. Vom vedea dacă am făcut bine sau rău când l-am vândut pe Niță. Ne-am dori să mai aducem un portar, dar ne dorim unul de mare valoare. Dacă nu vom reuși să îl aducem, îl avem pe Niga, care este împrumutat la Clinceni”, a declarat Nicolae Dică în conferința de presă de dinaintea meciului de sâmbătă cu Gaz Metan Mediaș.

Astăzi de dimineață, în emisiunea ProSport Live, Helmuth Duckadam, președintele de imagine al FCSB, a anunțat că Dică are nevoie neapărat de un al treilea portar, însă acesta nu trebuie să fie neapărat unul care să devină titular, ci mai degrabă unul pe care să se bazeze în viitor.

„Eu cred că mai este nevoie de un portar. Sigur, un portar care nu neapărat să vină titular. Un portar de viitor, pe care te poți folosi în momentele dificile, pentru că suntem în trei competiții angrenați și nu se știe ce se poate întâmpla și atunci ai nevoie de trei portari”, a spus Duckadam.

Iar cel care se potrivește cel mai bine acestei declarații este chiar Toma Niga. Portarul adus de FCSB de la Foresta Suceava, pentru 30.000 de euro și 15% dintr-un viitor transfer, s-ar putea reîntoarce la bucureșteni în această săptămână. Pe contul său de facebook, Niga le mulțumește prietenilor săi la postările în care îi urează succes pentru revenirea la FCSB.

Niga a făcut cantonamentul de vară cu FCSB după ce a fost adus de la Foresta, însă apoi a fost împrumutat din nou în Liga 2, de această dată la Academica Clinceni, un club ilfovean apropiat vicecampioanei. În prima partea a sezonului actual, jucătorul originar din comuna Frumosu, din județul Suceava, a evoluat în 14 meciuri pentru Clinceni, dintr-un total de 21 de etape.

 

 

Pe aceeași temă