Polgar lasă Șoimii pentru UTA. Ionuț Popa nu e supărat pe „dezertor”: „Așa am făcut și eu. Bravo lui”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jul. 2015, 19:27 Actualizat: 17 Jul. 2015, 19:28 Bursa transferurilor
Polgar lasă Șoimii pentru UTA.  Ionuț Popa nu e supărat pe „dezertor”: „Așa am făcut și eu. Bravo lui”

Conducerea clubului UTA Bătrâna Doamnă a ajuns vineri la un acord cu Norbert Polgar. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani e o soluție pentru linia de mijloc, unde poate acoperi ambele benzi, dar și pentru defensivă, reprezintă o variantă bună pentru postul de fundaș dreapta, rămas descoperit după plecarea lui Adrian Voicu.

Crescut la juniorii UTA-ei, pentru care a jucat în liga secundă, Polgar mai are în CV echipele CS Ineu, Gloria Arad, FC Olt Slatina, Gloria Bistrița, Șoimii Pâncota, dar și o experiență în Germania, la echipa Diepholz. Sezonul trecut a jucat 17 meciuri pentru Șoimii și a marcat un gol.

„E un produs valoros al fotbalului arădean, e tânăr și se pliază perfect pentru proiectul nostru”, a comentat mutarea Codru Grădinariu, team-managerul UTA Arad. După Alin Gligor și Alex Manea, Polgar e al treilea ex-utist care vine în tabăra lui Roli Nagy în această vară.

Popa consideră normală trecerea lui Polgar la UTA: „Fiecare echipă oferă salarii conform obiectivelor, Pâncota vrea doar să se mențină în Liga a 2-a”

Doar o săptămână a petrecut Norbert Polgar în curtea echipei cu care a evoluat stagiunea trecută pe scena eșalonului secund. Astăzi, blondul mijlocaș a schimbat tabăra, după modelul lui Marius Curtuiuș, care a venit la Arad pentru Pâncota, dar a ajuns în „alb-roșu”. Situația e, oarecum, similară și în cazul lui Ionuț Radu, cu mențiunea că fostul atacant al Sebișului nu a ajuns să se pregătească sub comanda lui Ionuț Popa. „Mă bucur că UTA apreciază talentul meu de a identifica jucători buni”, a comentat, ironic, Pavel Piroș ultima „dezertare” din tabăra „șoimilor” cu direcția „Bătrâna Doamnă”.

În schimb, Ionuț Popa a explicat ca la carte „fenomenul” plecării fotbaliștilor din curtea sa în cea fostului său colaborator, Roland Nagy. „Trăim într-o economie de piață, în care fotbalul reprezintă și el o industrie mică, nerentabilă în general, așa că fiecare urmărește un câștig rapid pe un termen cât mai scurt. Pe de altă parte, e normal ca un jucător sau un antrenor să aleagă condițiile mai bune. Așa am făcut și eu plecând de la UTA, apoi de la FC Bihor, Jiul Petroșani, Poli Iași și tot așa, nu mi se pare ceva de condamnat. Am optat mereu pentru clubul cu posibilități de finanțare mai bune, dar și obiective importante. La fel a făcut și Polgar. Și-a negociat, probabil, un salariu dublu față de cât i-am fi putut oferi noi, bravo lui”, a punctat tehnicianul „alb-negrilor”.

Urmărindu-și raționamentul, „Mister” a adăugat: „Cred că echipele ce-și propun salvarea de la retrogradare din liga secundă nu vor oferi da salarii mai mari de 25-30 de milioane lei pe lună. E și cazul  Pâncotei, iar jucătorii care sunt în curtea noastră au fost informați de la bun început de acest lucru. Cine vrea să rămână bine, cine nu, poate alege oferta mai bună. Nu știu exact ce obiectiv are UTA în sezonul următor, dar dacă își permite să dea salarii mari mă gândesc că nu vrea să termine lângă noi”.

Pâncotanii s-au reunit de două săptămâni, se antrenează de două ori pe zi pe arena „CSȘ Gloria” din Subcetate, iar marți au programat și primul amical al verii, pe terenul celor de la FC Jimbolia Marcel Băban.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jul. 2015, 19:27 Actualizat: 17 Jul. 2015, 19:28 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă