Pirtea, afectat și el de plecarea lui Rădoi. „Impresarii mi-au spus că eu și Burlă trebuia să începem pregătirea cu Steaua după Sărbători. Acum e posibil să ajung la Dinamo”

Pirtea, afectat și el de plecarea lui Rădoi.**

La prima experiență în Liga 2, mijlocașul de 19 ani al echipei Șoimii Pâncota, George Pirtea, a impresionat prin evoluția sa în primele 18 etape ale sezonului. Adus în vară din Liga a 4-a, de la Crișul Chișineu Criș, Pirtea a reușit pentru divizionara secundă cinci goluri și patru pase decisive, făcându-l astfel interesant pentru grupările din Liga 1. Mirel Rădoi l-a remarcat pe tânărul jucător, însă plecarea sa de pe banca Stelei i-a luat șansa de a se pregăti după Sărbători cu bucureștenii.

Sorin Paraschiv și Valentin Badea, impresarii jucătorului, au fost foarte aproape de a-l impune pe tânărul pâncotan în Ghencea, însă, acum, l-ar putea redirecționa către Dinamo.

„Impresarii mi-au spus că eu și Burlă trebuia să începem pregătirea cu Steaua după Sărbători dacă ar fi rămas Mirel Rădoi la echipă. Acum, cred că varianta aceasta a căzut, însă e posibil să ajung în probe la Dinamo chiar prin intermediul domnului președinte Piroș. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, eu sunt dator să am o vacanță activă până în ianuarie. Probabil, până la Crăciun, mă voi mai odihni puțin, fiindcă a fost un tur de campionat foarte solicitant, dar apoi reiau alergările. Preparatorul nostru fizic, Călin Petrică, mi-a făcut un program, pe care o să-l respect, în așa fel încât să nu fiu luat ca din oală când reîncep pegătirile de iarnă”, a spus Pirtea pentru Sport Arad.

„Îi datorez aproape totul domnului Ionuț Popa”

Dacă transferul la Steaua sau Dinamo nu se va concretiza, George Pirtea nu ar vrea să plece la alt club din Liga 2, ci ar prefera să rămână sub comanda lui Ionuț Popa, la Șoimii Pâncota.

„Îi datorez aproape totul domnului Ionuț Popa. Dânsul m-a adus la Pâncota și a avut încredere în minea, am progresat mult din toate punctele de vedere sub comanda sa. Bineînțeles, fără muncă și ajutorul colegilor nu puteam ajunge acum în postura de a fi căutat de echipe importante din fotbalul românesc. Sunt pregătit și îmi doresc să fac pasul mai sus, dar, dacă nu va fi posibil, la o altă echipă de Liga a 2-a nu vreau să plec acum. M-am obișnuit la Pâncota, cu Mister pot crește și mai mult, nu consider că aș face un pas înainte dacă aș pleca la o colegă de serie a echipei mele”, a mai declarat mijlocașul de bandă.

Potrivit Sport Arad, prețul fixat lui George Pirtea de către conducerea „șoimilor” ar fi de 30 de mii de euro, plus păstrarea de procente la următoarea vânzare a mijlocașului de 19 ani.

Pe aceeași temă