Petrolul a realizat primele două transferuri din mandatul noului antrenor: un mijlocaș golgheter și un portar care nu a impresionat la o echipă comunală din Liga 2

Petrolul a realizat primele două transferuri ale iernii din mandatul noului antrenor principal Romulus Ciobanu, instalat la finalul primei părți a sezonului de Liga 3.

Cârjan, căpitan și golgheter la Domnești la doar 20 de ani. E la egalitate cu Arnăutu la goluri marcate

După ce principalei contracandidate la promovare, AFCM Alexandria, i-a luat antrenorul principal și pe cel secund, pe Romulus Ciobanu, respectiv pe Marian Botea, Petrolul a mai slăbit o altă echipă din seria de Liga 3 în care joacă. Una dintre cele două achiziții ale ploieștenilor vine de la Viitorul Domnești (locul 7 în Seria 3). Daniel Cârjan (20 de ani), mijlocașul golgheter al echipei ilfovene, un tânăr de perspectivă, a semnat cu galben-albaștrii. Cârjan era și căpitanul echipei din Domnești, dar și principalul marcator din Seria 3, cu cele 10 goluri fiind la egalitate în fruntea acestui clasament chiar cu Sergiu Arnăutu, atacantul Petrolului. Mijlocașul ofensiv a semnat un contract valabil până în vară, cu opțiune de prelungire.

Daniel Cârjan a împlinit 20 de ani pe 10 decembrie și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Domneștiului, club unde a ajuns după ce s-a format la Sportul Studențesc. Pe lângă controlul foarte bun al balonului și viziunea asupra jocului, tânărul mijlocaș ofensiv are și lipici la gol. A impresionat atât campionatul trecut prin numărul reușitelor sale, dar și în acesta, în care a înscris de 10 ori. Cinci dintre goluri au venit în urma unor lovituri de pedeapsă, însă pe care tot el le-a obținut.

Avram, dat afară de la Miroslava, bun de Petrolul

Al doilea transfer al găzarilor este un portar care ultima dată a evoluat în Liga 2 la Știința Miroslava, echipă care a renunțat la el înaintea finalului primei părți a campionatului. Raul Avram (24 de ani) fusese împrumutat la ieșeni de la FC Botoșani, însă nou-promovata în eșalonul secund a ajuns la un acord de reziliere a contractului cu goalkeeperul după ce nu a impresionat în meciurile în care a jucat.

Avram a apărat în 8 jocuri de Liga 2 pentru Știința și a încasat 32 de goluri, dintr-un total de 46 câte a primit echipa în acest sezon, în 21 partide. Într-un singur meci nu a primit gol, cel cu CS Afumați. De la înfrângerea cu 6-0 încasată la Călărași, cu Dunărea, pe 7 octombrie, Avram nu a mai apărat pentru Știința.

După despărțirea de Miroslava, Avram a mers la Ploiești, acolo unde a susținut câteva antrenamente cu Petrolul și a fost testat în două amicale. A impresionat noul staff tehnic al prahovenilor și astfel a ajuns să semneze pe doi ani și jumătate. Ceea ce înseamnă că după despărțirea de Știința, nici FC Botoșani, club de care era legat contractual, nu l-a mai păstrat.

Cei doi noi jucători ai Petrolului se vor alătura lotului odată cu reunirea programată pe 10 ianuarie 2018. Primul meci oficial al Petrolul în 2018, din etapa a 14-a, în va desfășura tocmai la Domnești, cu Viitorul, echipă de unde l-a luat pe golgheterul Daniel Cârjan.

Iată comunicatul clubului Petrolul:

„Chiar înainte de finalul anului, FC Petrolul Ploiești este în măsură să anunțe primele noutăți ale lotului cu care va fi abordată partea a doua a sezonului 2017-2018. Astfel, clubul nostru a ajuns la un acord cu jucătorii Daniel Ștefan Cârjan și Raul Avram, ambii urmând să fie prezenți, pe data de 10 ianuarie, la primul antrenament de după vacanță al echipei pregătite de către Romulus Ciobanu.

În vârstă de 20 de ani, pe care i-a împlinit pe 10 decembrie, Daniel Ștefan Cârjan (1.87 m înălțime) provine de la una dintre colegele de eșalon ale „lupilor”, Viitorul Domnești. Fost junior al Sportului Studențesc, Cârjan a fost căpitanul celor de la Viitorul, iar în această stagiune a marcat 10 goluri, bilanț cu care împarte prima treaptă a clasamentului golgheterilor Seriei a 3-a cu Sergiu Arnăutu, actualul său coechipier! Mijlocaș central de profil ofensiv, tânărul jucător a semnat un acord valabil până în vară, cu opțiune de prelungire după finalul actualei stagiuni.

În ceea ce-l privește pe Raul Avram, acesta a luat, după cum se știe, un prim contact cu „galben-albaștrii” chiar înaintea vacanței, antrenându-se câteva zile la Ploiești și bifând o repriză în testul cu CS Blejoi. Iar staff-ul tehnic al petroliștilor a fost convins de calitățile lui Avram, portarul semnând un angajament valabil pentru următorii doi ani și jumătate.

În vârstă de 24 de ani, Avram (1.95 m) și-a făcut junioratul la Gloria Bistrița, trecând, mai apoi, la FC Bihor Oradea. Din 2015 el se afla sub contract cu FC Botoșani, de unde, în prima parte a acestei stagiuni, a fost împrumutat la divizionara secundă Știința Miroslava.

Bun venit Daniel Cârjan! Bun venit Raul Avram!”.

Foto: FC Petrolul

Pe aceeași temă