Paul Păcurar e noul numărul 10 al UTA-ei. „E un post pretențios pe care m-am specializat în ultimii ani. Dau randament mai bun în centru și vreau să arăt acest lucru”

Paul Păcurar e noul numărul 10 al UTA-ei.**

În conferința de presă de joi, organizată cu prilejul meciului de sâmbătă cu CS Balotești, UTA Arad și-a prezentat și achiziția făcută în această săptămână. Mijlocașul Paul Păcurar (26 de ani) a venit de la Luceafărul Oradea după ce clubul bihorean făcuse implozie și părea că se va desființa. La UTA a primit tricoul cu numărul 10 de la Ștefan Grigorie, iar în weekend ar putea debuta la noua sa echipă, una unde spune că a găsit „un grup unit și bun, cu mulți jucători cu experiență”.

„Ultimul rezultat (n.r. – eșecul de la Sibiu, 0-2 cu AFC Hermannstadt) a fost dezamăgitor, dar cu două rezultate pozitive revenim în frunte și atmosfera va fi și mai bună”, e de părere mijlocașulofensiv originar din Alba Iulia.

Păcurar moștenește la Arad un tricou cu un număr cu greutate, 10, suporterii echipei dorind să vadă de la el ceea ce i-a lipsit UTA-ei până acum, jucătorul care are creativitate și care crează faze periculoase în atac. Ștefan Grigorie a avut numărul 10 înainte să-și rezilieze contractul, însă experimentatul jucător nu a apucat să joace decât o jumătate de oră la echipa arădeană. „Chiar dacă Ștefan are o carieră mare în spate, cu trofee câștigate, pentru care – de altfel – îl respect, nu o să am o încărcătură în plus să-i urmez la UTA. Într-adevăr, e un post pretențios, pe care m-am specializat în ultimii ani, după ce la juniori și primele sezoane la seniori am jucat în bandă. Dar, eu zic că dau randament mai bun în centru și vreau să arat acest lucru și la UTA”, a spus, citat de Sport Arad, Păcurar. 

La începutul conferinței de presă, Păcurar a fost întrebat dacă a beneficiat de primă de instalare, ca și foștii utiști Ștefan Grigorie și Dan Roman, iar răspunsul a fost franc: „Mi s-a părut normal, atâta timp cât nu am avut venit din luna mai”. Imediat, Codru Grădinariu, directorul general al echipei arădene, l-a combătut pe proaspătul utist: „La UTA nu se dau prime de instalare”.

Goge a fost și el aproape de UTA: „Avem destui jucători pe benzi, inclusiv juniori”

Odată cu Paul Păcurar, la Arad a fost la discuții pentru transfer și Petre Goge, un alt jucător pus pe liber de Luceafărul Oradea. Antrenorul Adrian Mihalcea a explicat însă de ce Goge nu a fost păstrat. „Avem destui jucători pe benzi, inclusiv juniori. Nu mai am nevoie de nimic altceva în afara celor doi marcatori, care să suplinească pierderea celor care înscris constant un număr important de goluri pentru UTA în sezoanele trecute. Suntem în discuții cu câțiva jucători, dar nu e nimic sigur. Dar, nu îmi fac griji, avem soluții, meciul cu Balotești îl pregătesc cu ceea ce am în lot. Poate, jucăm cu vârf fals, nu știu…Cert este că dacă vine cineva mâine, nu va putea juca peste 24 de ore, sau oricum nu titular”, a spus Mihalcea, citat de Sport Arad.

Foto: Ciprian Petcuț

Pe aceeași temă