Paul Codrea îi așteaptă pe Mediop și un portar de la ACS Poli în lotul Ripensiei. Nu este exclus ca senegalezul să ajungă totuși în Liga 1

În perioada aceasta, Ripensia continuă antrenamentele pe plan local. În ceea ce privește lotul, antrenorul Paul Codrea îl așteaptă pe Mediop să revină din Senegal și speră să îl poată împrumuta pe portarul Mario Contra, jucător al clubului ACS Poli Timișoara. Săptămâna viitoare se va clarifica situația atacantului și tot atunci timișorenii au un termen în litigiul pentru grila lui Giorgios Gakos, cu cluburile ACS Șirineasa și Luceafăul Oradea.

La reunire, principalele noutăți au fost Andrei Dăruială, Andrei Popescu și Costel Zurbagiu, iar, între timp, la roș-galbeni a ajuns și fundașul Alin Burdeț, jucător de la Viitorul, care în toamnă a jucat la Ghiroda. „Burdeț este cu noi, s-au și făcut actele. Mediop știu că urma să revină în țară, dar, deocamdată, nu m-a anunțat nimeni că va veni la antrenament. Acum că a revenit Straton, trag speranțe că va veni Contra la noi, pentru că la ei nu prea ar avea loc. Este în vederile mele”, ne-a declarat Paul Codrea.

Mediop a trebuit să meargă în Senegal pentru a-și rezolva pașaportul. Din informațiile noastre, jucătorul este în căutare de echipă.

Președintele Ripensiei speră să îl dea pe Mediop la un club de prima ligă

Președintele Ripensiei, Radu Ienovan, spune că mai sunt viabile și variantele plecării lui Mediop la Viitorul sau ACS Poli.

„Noi îl așteptăm astăzi sau mâine, i-am rezervat biletele de avion. Era foarte important să își rezolve problema cu pașaportul, nu se mai puteam amâna acest lucru. Noi nu am închis de tot nici cu Viitorul, nici cu Poli. Oricum, nu s-ar pune problema decât a unui transfer la Liga 1, deoarece la Liga a 2-a am mai avut foarte multe solicitări pentru el. Oricum, lucrurile trebuie să se clarifice până săptămâna viitoare, deoarece și noi am avea nevoie de o variantă, iar Paul Codrea ne-a spus că nu poate utiliza jucători pe care nu i-a antrenat”, ne-a precizat Ienovan.

Ripensia se judecă la comisii pentru 3.500 de lei

Clubul timișorean are și o speță la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, deoarece nici ACS Șirineasa, nici Luceafărul Oradea nu au plătit grila pentru Giorgios Gakos, portar care avea contract de amator cu Ripensia. Timișorenii vor să știe de la comisie dacă ei trebuie să solicite și partea celor de la FCSB și Liceul Mircea Eliade București, unde portarul mai fusese legitimat anterior să evolueze la Timișoara.

De la Șirineasa, timișorenii au de primit 1.500 de lei, și de la Luceafărul Oradea o diferență de 2.000, deoarece grila se plătește de fiecare dată când un fotbalist ce a fost amator ajunge la un eșalon superior.

Ripensiștii vor disputa sâmbătă primul meci de verificare. Adversarul va fi sigur Fortuna Becicherecu Mic, echipă din Liga a V-a Timiș, dar rămâne de văzut dacă meciul va mai avea loc la 11, în satul Urseni, sau nu. Problema este legată de ploile din ultima perioadă, iar dacă terenul din localitatea de la marginea Timișoarei va fi prea prost, clubul se va reorienta pentru sinteticul de la Baza Sportivă 2, unde vor juca dupa ora 11, când are meci ASU Poli.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă