Oțelul a renunțat la șapte jucători, după ce a făcut cinci achiziții

Oțelul a renunțat la șapte jucători,** după ce a făcut cinci achiziții

SC Oțelul a anunțat că șapte dintre jucătorii care au făcut parte din lot în turul Ligii a 3-a nu vor mai continua în retur la formația gălățeană.

Fundașul stânga Robert Ciurea, fundașul central Claudiu Maftei, mijlocașul central David Itoafa și atacantul Dejan Subotici au fost cedați sub formă de împrumut, pentru următoarele șase luni, la Sporting Liești, formație ce evoluează în aceeași serie cu Oțelul. Ciurea, accidentat mult timp, și ceilalți trei au evoluat foarte puțin sau deloc în turul campionatul.

Totodată, s-a renunțat, deocamdată, la mijlocașii centrali Alexandru Chebac și Ionuț Codreanu, care vor fi și ei împrumutați până în vară, „aceștia fiind în discuții avansate cu alte cluburi pentru care ar putea evolua în retur”, conform unui comunicat al clubului.

„Toți jucătorii pe care îi vom împrumuta vor fi sub stricta noastră monitorizare, vor rămâne sub contract cu Oțelul. Ne dorim să le oferim șansa de a evolua mai mult, de a intra într-un ritm normal de joc, iar din vară să reprezinte soluții viabile pentru echipa noastră”, a declarat Iulian Apostol, team-manager al SC Oțelul Galați.

De asemenea, Oțelul a făcut public că se dorește încheierea pe cale amiabilă a contractului atacantului Daniel Pavel, care nu a jucat deloc în prima parte a campionatului.

Aceste decizii vin după ce Oțelul a făcut în această iarnă cinci achiziții: Bogdan Matei (fundașcentral, de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaș dreapta, AFC Hărman), Radu Necșulescu (mijlocaș central, FC Hermannstadt), Andrei Pușcașu (mijlocaș ofensiv, Dunărea Călărași) și juniorul Mihnea Vlad (mijlocaș central venit de la Dinamo București).

Oțelul a încheiat turul Seria 1 din Liga 3 pe locul 4, cu două puncte mai puțin față de prima clasată, Aerostar Bacău. Obiectivul echipei gălățene este clasare la final pe prima poziție, implicit promovarea în eșalonul secund.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul ilustrat)

Pe aceeași temă