Olimpia își pierde cel mai bun jucător din lot. Sălăgeanu a decis să-și încheie cariera fotbalistică: „Motivele sunt multiple”

Unul dintre cei mai buni jucători sătmăreni s-a retras din activitate. Adrian Sălăgeanu (32 ani), fost campion al României cu Oțelul Galați, jucător cu 168 de meciuri și 20 de goluri marcate în Liga 1, cu prezențe atât în Champions League, cât și în Europa League a decis că este momentul să pună ghetele în cui. Întors la Olimpia Satu Mare în luna ianuarie a acestui an, după un tur de campionat petrecut la ASA Târgu Mureș, fundașul născut în Carei a surprins suflarea fotbalistică sătmăreană cu această decizie bruscă, mai ales ținând cont că se afla într-o formă fizică foarte bună.

„Este decizia lui și așa va rămâne. Nu a fost influențat de nimeni de la club. Și noi am fost surprinși”, a declarat, vineri, antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik.

Decizia mijlocașului lasă Olimpia fără cel mai bun jucător pe care îl avea în acest moment în lot, cu trei săptămâni înainte de debutul ediției 2015/2016 a campionatului. Adrian Sălăgeanu a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai echipei din Liga 2 în returul sezonul trecut, cu 13 partide jucate și un gol marcat. A condus gruparea din Satu Mare spre mai multe victorii și a furnizat cele mai multe pase de gol din retur. La doar 32 de ani, fundașul sătmărean ar mai fi putut juca cel puțin doi – trei ani la acest nivel, dar se pare că anumite planuri din viața personală l-au făcut să ia această decizie.

„Decizia luată este una grea pentru mine, pentru că mi-am dedicat toată viața fotbalului! Motivele sunt multiple, nu am să intru în prea multe detalii, doar doresc să se elimine diferitele speculații care deja au început să apără. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu acest talent, mulțumesc absolut tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit pe parcursul carierei mele de fotbalist, mulțumesc familiei care s-a bucurat la bine și a suferit la rău alături de mine! Sunt sigur că nu toată lumea va fi de acord cu decizia luată, dar, din punctul meu de vedere, este cea mai înțeleaptă decizie pe care puteam să o iau. Fotbalul mi-a dăruit tot și eu am încercat să ma dăruiesc în totalitate lui, dar, în momentul în care am simțit că nu mai poți face acest lucru 100%, am preferat să fiu realist și să nu îmi bat joc de el! Încă o dată mulțumesc tuturor pentru momentele petrecute împreună, pentru bucuriile trăite împreună, vă doresc multă sănătate și succes pe viitor!!!”, a fost mesajul, pe pagina personală de socializare, în care Sălăgeanu și-a motivat decizia.

„Nu mai am nicio motivație pe plan fotbalistic”

Mai multe detalii despre decizia de a ieși din fotbal a declarat fostul campion al României într-un interviu acordat pentru Sportul sătmărean. Principalul motiv pentru care Sălăgeanu renunță la cariera sa fotbalistică este familia, mai exact logodnica sa. Împreună cu viitoarea soție vrea să revină la Galați, orașul natal al acesteia, acolo unde dorește să-și dezvolte afacerea prin accesarea fondurilor europene, iar din toamnă să se înscrie la cursurile unei facultăți. „Peste câteva săptămâni o să facem nuntă și, împreună cu soția mea Carmen, o să ne stabilim la Galați, deoarece familia și sănătatea sunt, în momentul de față, cele mai importante pentru mine. Am mai pierdut o familie din cauza fotblului și nu doresc să se mai întâmple asta încă o dată”, a spus mijlocașul, care, în Liga 2, nu s-a mai simțit motivat și nici pregătit 100 la sută pentru acest sport: „Simt că nu mai sunt cum am fost, deoarece eu în tot ce am făcut până acum am dat 100 la sută, iar acum simt că nu mai pot, vârsta își spune cuvântul. Din păcate, în momentul de față, nu mai am nicio motivație pe plan fotbalistic, deoarece în Liga 2 nu joc pentru bani, am câștigat suficienți bani în perioada în care am evoluat în Liga 1, și dacă îți lipsește motivația este greu să fii 100 la sută în perioada de pregătire”.

În cariera sa, Adrian Sălăgeanu a jucat pentru Olimpia Satu Mare, Gloria Bistrița, Dacia Mioveni, Someșul Satu Mare, Oțelul Galați, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș și Olimpia 2010 Satu Mare.

„Îmi pare rău dacă decizia mea afectează clubul Olimpia, îmi pare rău pentru colegi și suporteri, dar pentru mine cel mai important lucru a fost să privesc în viitor”
Adrian Sălăgeanu, fost campion al României, în momentul în care a decis să-și agațe ghetele în cui

Articol scris de Andrei PASCA

Pe aceeași temă