Bănel Nicoliță, campion cu echipa sa de suflet. „Acum ne pregătim pentru cel mai important examen.” Obiectivul fostului stelist e să câștige barajul pentru promovare

Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 14:34 Stiri

Fostul internațional stelist Bănel Nicoliță și-a văzut visul implinit sâmbăta trecută. Echipa sa de suflet, CS Făurei, a devenit oficial campioana Ligii a 4-a și va reprezenta județul Brăila la meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Nicoliță nu a uitat de unde a plecat, a revenit la echipa la care a început să deprindă tainele sportului rege și a reușit cu ea să câștige campionatul Ligii a 4-a Brăila, iar acum visează la promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării.

CS Făurei a câștigat turneul play-off și era deja campioană cu două etape înainte de finalul acestuia. A fost un play-off interesant în prima lui parte, însă în retur, după ce s-a impus pe stadionul „Ștefan Vrăbioru” în fața celor de la Viitorul Ianca, echipa din Făurei a luat o mare opțiune la câștigarea competiției.

Iar acest lucru a făcut ca lupta să fie câștigată pe teren, CS Făurei fiind de data aceasta formația mult mai bine organizată din toate punctele de vedere.

Sâmbăta trecută formația manageriată de Bănel Nicoliță trebuia să joace în ultima etapă a returului turneului play-off cu Viitorul Ianca și, ca de obicei, iubitorii de fotbal din Făurei s-au prezentat la stadion ca să-și vadă favoriții la acest joc și apoi să asiste la festivitatea de premiere. Numai că spectatorii locali au avut parte de o surpriză, Viitorul Ianca nu s-a prezentat la Făurei. În aceste condiții, după un amical în familie, AJF Brăila le-a oferit campionilor echipament de firmă, medalii, o diplomă și o cupă, festivitatea de premiere fiind oficiată de Teodor Grozea, președintele Comisiei de Arbitri din cadrul AJF Brăila.

Iar Bănel Nicoliță împreună cu jucătorii și oficialitățile locale au dat startul petrecerii, una moderată totuși, ținând cont de faptul că următorul examen, mai precis meciul de baraj, trebuie tratat cu aceeași mare seriozitate ca echipa din Făurei să ajungă în Liga 3.

„Le mulțumesc spectatorilor că au fost alături de noi și le promitem că avem atuurile ca să o ducem pe CS Făurei în Liga a 3-a. Le-am demonstrat tuturor că în teren suntem cei mai buni în Liga a 4-a, iar acum ne pregătim pentru cel mai important examen, barajul de promovare în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării. Eram campioni cu două etape înainte de finalul turneului play-off și îi felicit pe jucători pentru acest rezultat frumos al orașului meu de suflet, Făurei”, a declarat, citat de Obiectiv Vocea Brăilei, Bănel Nicoliță la festivitatea de premiere.

Fratele lui Bănel, Stelian Nicoliță, a fost desemnat golgheterul campionatului.

Viitorul Ianca nu s-a prezentat. Cazul va fi judecat la comisiile AJF Brăila

Faptul că Viitorul Ianca nu s-a prezentat la acest joc nu va fi trecut cu vederea de Comisiile AJF Brăila, care de fiecre dată au luat măsuri drastice împotriva celor lipsiți de fair play.

Sâmbăta trecută cele mai vehemente reacții au fost cele ale vicepreședintelui AJF Brăila, Gheorghe Băbeanu și, bineânțeles, ale lui Bănel Nicoliță.

„Este incredibil că la un asemenea nivel se poate întâmpla așa ceva. Nu este vorba despre o echipă din coada clasamentului ci despre a doua clasată, Viitorul Ianca. O formație care an de an se bate la locul întâi nu a avut demnitatea să accepte înfrângerea și nu s-a prezentat la meci. Este rușinos!”, a precizat Gheorghe Băbeanu.

„Sunt dezamăgit pentru că acești oameni au venit la stadion să vadă un meci între primele două clasate iar adversarii nu s-au prezentat. În viață trebuie să știi să și pierzi, iar eu am demonstrat anul trecut acest lucru. Dar m-am ambiționat am revenit pe iarbă alături de colegii de la CS Făurei și am reușit să ne vedem visul împlinit: vom juca barajul de promovare în Liga a 3-a”, a fost reacția lui Bănel Nicoliță.

Fostul internațional a avut și un mesaj special pentru conducerea echipei Viitorul Ianca: „Acel om pe care l-ați jignit v-a demonstrat că a fost mai bun decât voi, pentru că a jucat fotbal la un nivel înalt și are experiența necesară. Astăzi ați demonstrat că nu vă pricepeți la fotbal, ați jignit fotbalul din județul Brăila prin neprezentarea voastră. Țiganii vă salută și vă respectă indiferent de conjunctură”.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 14:34 Stiri
Pe aceeași temă