Olimpia a obținut semnătura unui jucător care în vară dădea probe la Brescia și Cremonese

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Sep. 2015, 12:51 Actualizat: 07 Sep. 2015, 12:52 Bursa transferurilor
Olimpia a obținut semnătura unui jucător care în vară dădea probe la Brescia și Cremonese

Olimpia Satu Mare a reușit să perfecte încă un transfer în ultima zi din perioada de transferuri din România. Conducerea clubului din Liga 2 a obținut semnătura juniorului sătmărean Toni Kanaloș, component al lotului naționalei Under 17. Acesta a semnat un contract valabil pentru o perioadă de doi ani.

Tânărul mijlocaș de etnie rromă este un jucător obișnuit al reprezentativei naționale Under 17 a României și a fost crescut de profesorul Dacian Nastai, actualul coordonator al Centrului de Copii și Juniori al clubului Olimpia Satu Mare. În vară, Kanaloș a dat proble de joc la două academii prestigioase din Italia: Brescia și Cremonese. A ales însă România, fiind hotărât să calce pe urmele lui Bănel Nicoliță, un jucător de etnie rromă care a jucat la Steaua București, FC Nantes, Saint-Etienne, dar și pentru naționala României.

„Este considerat unul dintre cei mai talentați jucători la vârsta lui”, a declarat antrenorul său Dacian Nastai, în nenumărate rânduri. Până acum, micuțul mijlocaș sătmărean a marcat două goluri decisive pentru „naționala mică”, în meciurile cu Ungaria U17 și Silkeborg U18.

Toni Kanalos poate juca mijlocaș stânga sau central și impresionează prin capacitate foarte bună la efort, tehnică foarte bună în regim de viteză și tehnicitate. Este apreciat ca un jucător care face bine și faza de atac, cât și cea de apărare.

Culoarul pentru ca Toni Kanalos să ajungă să joace constant pentru Olimpia este unul favorabil, din moment ce regulamentul Ligii a 2-a obligă toate echipele să aibă pe teren, pe toată durata partidei, doi jucători Under 19. Singura problemă este generată de faptul că Olimpia joacă deja cu un mijlocaș central junior titular, Denis Chivari, și el în vizorul naționalei. Doi juniori la mijlocul terenului este o formulă de start prea riscantă, astfel că cel mai probabil Kanaloș va fi testat în bandă stângă.

Articol scris de Andrei PAȘCA
 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Sep. 2015, 12:51 Actualizat: 07 Sep. 2015, 12:52 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă