OFICIAL | UTA a renunțat și la ultimul stranier din lot! Arădenii au adus în schimb un mijlocaș de la CS U Craiova

Mevlan Adili, Bujamin Asani, Alin Cârstocea, Daniel Florea, Cristian Scutaru, Paul Păcurar, Tomas Å vedkauskas și, mai nou, Hanson Boakai sunt istorie pentru UTA. Echipa arădeană care a trecut în acest an la o politică „low-cost” s-a despărțit astăzi, oficial, și de mijlocașul canadian pe care îl legitimase cu două luni în urmă.

„Conducerea clubului și jucătorul Hanson Boakai, ultimul stranier din lot, au ajuns, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării. Îi urăm mult succes fotbalistului în etapele următoare ale carierei sale”, a anunțat, în această seară, clubul UTA.

Mijlocașul de 21 de ani poreclit Messi al Canadei se desparte astfel de UTA după ce a apucat să joace doar 29 de minute în două meciuri pentru „Bătrâna Doamnă”. Boakai a fost introdus pe teren din postura de rezervă în partidele cu ASA Târgu Mureș (1-2) și FC Argeș (0-1).

După ce s-a trecut la planul „low-cost”, UTA a reușit să-i convingă, deocamdată, doar pe Marius Curtuiuș, Cătălin Hlistei, Norbert Polgar și Richard Filaret, dintre jucători seniori din lot, să continue în „alb-roșu”.

Încă un Iuga în lotul UTA-ei

Clubul arădean are însă și o noutate la capitolul achiziții, neanunțată însă oficial. Mijlocașul ofensiv Angelo Iuga, fost la CS U Craiova, s-a pregătit astăzi cu UTA și va semna în scurt timp, potrivit Sport Arad.

„Mă bucur că mă întorc acasă și încă la echipa pentru care mi-am dorit să evoluez de mic copil. Sunt puțin dezamăgit că nu am primit nicio șansă să joc în Liga 1, pentru Craiova, în atâția ani în care am fost acolo, dar viața merge mai departe. Am făcut un pas în față venind la UTA, unde mă reîntâlnesc cu mulți dintre colegii meu de generație. Ei mă vor ajuta să mă integrez rapid și, împreună și cu ceilalți jucători de la UTA, să avem un retur de campionat bun”, a spus, potrivit sursei citate mai sus, Angelo Iuga.

Astfel, în partea a doua a sezonului, UTA are șanse mari să aibă în lot doi jucători cu numele Iuga. Rafael și Angelo provin din aceeași generație, 1997-1998 a clubului Atletico, crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza și vor fi din nou colegi după mai bine de trei ani de zile, timp în care Angelo a fost jucătorul lui CS U Craiova.

În 2014, Angelo Iuga a fost transferat de CS U Craiova de la Atletico Arad contra sumei de 7.500 de euro, adică echivalentul grilei de formare. Mijlocașul ofensiv ar putea debuta mâine la UTA, în amicalul de la Gyula, de la ora 12:00, cu Szeged 2011. După acest meci, arădenii intră în cantonament la Moneasa, pentru 9 zile.

Alte noutăți ale UTA-ei sunt portarul Roberto Bodea (ex Gloria Lunca Teuz Cermei), mijlocașii Darius Buia (ex Gloria Lunca Teuz Cermei) și Mihai Petra (ex ASA Târgu Mureș) și atacantul David Popa (ex Birmingham City).

Pe aceeași temă