OFICIAL | Alexandru Ioniță a semnat cu UTA: „Sper să ajungem în prima ligă”. Detaliile mutării

OFICIAL | Alexandru Ioniță a semnat cu UTA:**

Locul lăsat liber în lotul UTA-ei după plecarea atacantul israelian Amir Khalaila (22 de ani) a fost ocupat rapid de către echipa arădeană. Astăzi, „Bătrâna Doamnă” a bătut palma oficial, pe doi ani, în cazul în care se obține promovarea, și l-a prezentat pe Alexandru Ioniță (30 de ani), ultima dată la Sportul Snagov.

Atacantul crescut de Rapid a fost pe lista de achiziții a echipei din vestul țării, însă s-a renunțat la aducerea sa după ce Bogdan Apostu l-a convins pe Khalaila să vină în România. Cum israelianul nu a acceptat să mai fie rezervă, acesta a ajuns la un acord cu UTA pentru despărțire. Apoi, oficialii clubului s-au întors la varianta Ioniță, care era încă liber de contract, după ce nu și-a găsit un club pentru care să joace în afara țării sau în Liga 1.

Ioniță a semnat cu UTA până în vara anului 2020, cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon, în caz de promovare în Liga 1. Marți dimineață și-a cunoscut noii colegi, a efectuat primul antrenament, iar sâmbătă ar putea debuta pentru noua sa echipă, în meciul de la Timișoara, cu Ripensia. La UTA va purta tricoul cu numărul 9, care i-a aparținut până luni lui Khalaila.

„Sunt fericit că am ajuns să lucrez încă o dată cu domnul Balint. Dânsul, împreună cu Bogdan Apostu, m-au făcut să semnez pentru UTA, deoarece este un proiect foarte sănătos. Sper ca împreună să ajungem în prima ligă. Un campionat bun ar însemna promovarea. Degeaba aș marca eu nu știu câte goluri sau aș da nu știu câte pase, dacă echipa termină pe locul 15, ca să spun așa”, au fost primele cuvinte ale noului atacant utist, citat de Sport Arad.

Alexandru Ioniță e surprins de cum arată în acest moment clasamentul Ligii 2, după trei etape, și crede că Petrolul și „U” Cluj vor fi contracandidatele UTA-ei la promovare. „Sunt puțin surprins și eu să le văd pe Buzău și Turris pe primele locuri, lângă UTA, dar, în cele din urmă, cred că ne vom bate cu Petrolul și U Cluj. Rapidul are o echipă destul de tânără, care trebuie să crească, dovadă fiind meciul cu Turris”, a mai spus Ioniță.

Balint și Apostu îl văd pe Ioniță ca un „plus incontestabil”

Noul atacant al echipei arădene a mai fost antrenat pentru o scurtă perioadă de Laszlo Balint, în perioada Sportul Snagov, în prima parte a sezonului trecut, unde Ioniță nu a ajuns de la început. În iarnă a fost dorit de antrenor la Metaloglobus, echipa unde a plecat, însă ilfovenii nu i-au permis să plece. Acum vor colabora din nou.

„Sunt convins, pentru că îl cunosc și ca fotbalist și ca om, că ne va ajuta. Este un atacant foarte bun, care înțelege concurența cu Cipri Rus și Vali Buhăcianu. Va fi un mare plus și în vestiar, prin experiența lui”, a spus și antrenorul Laszlo Balint.

„A fost una din principalele ținte ale perioadei de transferuri, nu am reușit atunci, dar suntem, în sfârșit, în situația în care devine jucătorul UTA-ei. Sunt absolut convins că va aduce un plus incontestabil”, a declarat și Bogdan Apostu, agentul care a intermediat mutarea.

UTA își întărește astfel atacul, un compartiment în care oricum stătea bine în acest debut de sezon. Arădenii au câștigat până acum doar cu 3-0 meciurile din primele trei etape, cu Dunărea Călărași, Petrolul și Csikszereda, au golaveraj 9-0 și sunt pe locul 2 în Liga 2, SCM Gloria Buzău, și ea cu punctaj maxim, devansând-o fiindcă are 10-1 golaveraj. În atac, UTA îi mai are pe Ciprian Rus (28 de ani, 3 meciuri / 3 goluri), David Miculescu (18 ani, 2 meciuri / 0 goluri) și Valentin Buhăcianu (25 de ani, 3 meciuri / 3 goluri).

Ar fi vrut în străinătate, în Liga 1 sau la Rapid

Ioniță s-a aflat și în vizorul Rapidului în această vară, după ce a impresionat în sezonul precedent la Sportul Snagov, dar transferul nu s-a concretizat, fiindcă giuleștenii au preferat să-i aducă pe Matias Roskopf, Brighton Labeau sau Gabriel Dodoi pe acel post, iar fostul vârf de la FC Koln a rămas liber de contract.

După ce și-a luat țeapă de la Sportul Snagov, unde a jucat pe gratis aproape un an, o perioadă s-a antrenat cu CS Progresul 2005 București, echipă din Liga 4. Atacantul spunea că așteaptă o ofertă din Liga 1 sau din străinătate, pentru că nu vrea să mai joace în Liga 2 decât la Rapid. „Sunt bine, mă antrenez cu echipa lui Vali Negru, fostul meu coleg de la Rapid. Cu Progresul mă antrenez. Sunt liber de contract momentan. Sunt liber pentru că lumea îți pune eticheta: e foarte bun, dar vrem să-l ținem aici pentru că ne ajută. Majoritatea echipelor care m-au contactat acum sunt din Liga 2. Cu toate că am împlinit 30 de ani, vreau să joc mai sus. În Liga 1 sau în străinătate. Încă simt că pot să joc mai sus. Când ești tânăr și n-ai pe cineva să te îndrume, mai faci și greșeli. Iei decizii care crezi că sunt bune sau care crezi că nu te vor afecta. Cu ajutorul soției mele, care m-a susținut, am reușit să revin pe o pantă ascendentă. În ultimii trei ani nu m-am accidentat deloc, n-am lipsit în nicio zi de la antrenament. Aștept o provocare. Doar din presă am auzit de ofertă de la Rapid. Ei tot declarau că vor să mă aducă, dar nimeni de la Rapid nu m-a contactat. Pentru Rapid aș face orice, aș juca în Liga 2”, spunea, cu ceva timp în urmă, Alexandru Ioniță, la emisiunea GSP Live.

Ioniță a crescut la Rapid, iar în 2010 a fost vândut la FC Koln, după care, la un an și jumătate distanță, a revenit în Giulești, unde a mai jucat până în 2013, când a plecat gratis la Orduspor, în Turcia. Au urmat experiențe la AEL Limassol, FC Voluntari, Farul, ASA Târgu Mureș și Aris Limassol, dar și-a reintrat cu adevărat în mână la Sportul Snagov, la care a ajuns în luna octombrie 2018, după începutul campionatului Ligii 2.

23 de meciuri, în 21 ca titular, a jucat Alexandru Ioniță I la Sportul Snagov în sezonul trecut, reușind și 10 goluri

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă