Nuno Rocha, prezentat de Nacional Madeira. Craiova contestă transferul

CS Universitatea Craiova are probleme în privința transferului lui Nuno Rocha (foto principal, al doilea din dreapta), mijlocaș achiziționat în această vară de la echipa portugheză Maritimo Funchal. Jucătorul din Insulele Capului Verde semnase cu oltenii un contract pe o perioadă de trei sezoane și a fost prezentat la reunirea echipei (foto mic 2, al patrulea din dreapta sus), odată cu numirea antrenorului Ionel Gane.

Plecat în stagiul de pregătire din Slovenia cu CSU, Rocha a și marcat în amicalul cu NK Celje (6-4), însă a fugit din cantonament în urmă cu câteva zile. Spre surprinderea oficialilor clubului craiovean, în presa din Portugalia au apărut informații cum că gruparea olteană a renunțat la serviciile jucătorului adus în România de impresarul Marcel Popescu.

Mai mult, la doar o zi după apariția acestui zvon, mijlocașul a semnat un contract pe cinci sezoane cu echipa Nacional Madeira, fiind prezentat și pe site-ul oficial al clubului portughez. În anunțul oficial este trecută și o clauză de reziliere de 15 milioane de euro.

Felix Grigore anunțase transferul lui Nuno Rocha încă de pe 13 iunie: „Au mai semnat cu noi Kay și Nuno Rocha. Pe cei doi i-am adus din Portugalia. Kay este titular în naționala Capului Verde, acolo unde face pereche de fundași centrali cu Varela de la Steaua. De Nuno Rocha este un jucător de 22 de ani, un mijlocaș central de mare viitor”, spunea atunci directorul executiv al oltenilor.

Oltenii spun că mijlocașul a semnat cu ei pe 5 iunie

La aflarea veștii, conducătorii Universității au postat un comunicat în care susțin că Nuno Rocha este încă jucătorul lor. Totuși, CSU recunoaște că fotbalistul originar din Insulele Capului Verde a fost învoit până joi, însă nu specifică motivul și nici nu a menționat până acum să ar fi renunțat la serviciile lui.

„Mijlocașul din Insula Capului Verde a semnat cu clubul nostru un contract valabil trei ani.

Având în vedere informațiile apărute în presa portugheză, clubul Universitatea Craiova face următoarele precizări: jucătorul Nuno Rocha a semnat în data de 5.06.2014 un contract cu clubul nostru pe o perioadă de trei ani. Contractul este deja înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal.

În acest moment, Nuno Rocha nu se află în cantonamentul Universității, fiind învoit până joi.

Dacă gruparea de primă ligă portugheză Nacional Madeira a semnat cu jucătorul Nuno Rocha, aflat sub contract cu Universitatea, este strict problema clubului lusitan.„, este scris de csuc.ro.

Rocha la Craiova: „Am făcut un pas mare înainte în carieră”

Pe 2 iulie, mijlocașul acorda un interviu pentru revista clubului CS Universitatea în care vorbea despre transferul său. „Consider că am făcut un pas mare înainte în carieră. Îmi doresc să facem un sezon bun și să ajut grupul, echipa, meci de meci. Am auzit de la Marcel că Universitatea are suporteri înfocați, care pun pasiune. Le spun că voi da totul pe teren. Sunt un jucător de echipă și o voi ajuta să ajungă cât mai sus posibil.„, declara Rocha, care între timp are contracte semnate și cu CSU Craiova, dar și cu Nacional Madeira.

Pe aceeași temă