N”Kongue vine la Reșița, Elek s-a sucit și ar putea ajunge la Timișoara

N''Kongue vine la Reșița,** Elek s-a sucit și ar putea ajunge la Timișoara

Situația delicată prin care trece campionatul Ligii 2 are implicații directe și în lupta pentru promovare din Seria a II-a. Unirea Tărlungeni le-a dat liber jucătorilor și se retrage, AFC Fortuna a făcut la fel în cazul fotbaliștilor și e la un pas de a spune și ea adio, astfel că, în seria vestică, ACS Poli pare să defileze în acest sezon către Liga 1. Totuși, Metalul Reșița și CS Mioveni, cele mai apropiate echipe de lider, cred în continuare în șansele la promovare și vor să se întărească cu jucători deveniți liberi de contract în ultimele zile.

Echipa lui Claudiu Niculescu l-a transferat pe Honciu de la Fortuna, Reșița l-a ofertat pe Robert Elek (foto mic) de la Tărlungeni, însă pentru acesta din urmă a intrat pe fir și ACS Poli. Express de Banat scrie că Rufă l-a dorit foarte mult pe fostul atacant al Unirii, dar acesta s-a sucit în ultimul moment după ce își dăduse acordul verbal și era așteptat să semneze contractul. Dan Alexa l-a deturnat spre Timișoara. Totuși, informația este respinsă de managerul sportiv de la echipa de pe Bega, Ion Timofte, care a spus că nu există, în acest moment, un interes pentru atacantul de 26 de ani.

Timofte recunoaște însă că ACS Poli urmărește în continuare „piața” în condițiile în care câteva cluburi de Liga 2 au aruncat prosopul și au renunțat la jucători. „Nu e nimic concret în acest moment, dar urmărim ce se întâmplă”, a spus Ion Timofte pentru Sport9, care a mai dezvăluit că Wilson Kneeshaw și Danijel Morariju nu și-au reziliat contractele: „Cei doi nu mai sunt doriți de Alexa, dar se pregătesc în continuare cu noi”.

N”Kongue s-a înțeles cu Rufă

Cum transferul lui Elek e ca și căzut pentru Metalul, Cătălin Rufă s-a reorientat către un alt atacant devenit liber de contract în această iarnă. Liga2.ro scrie despre interesul reșițenilor pentru Christian N”Kongue încă de la despărțirea camerunezului de CSM Râmnicu Vâlcea. Acum, patronul rosso-nerilor spune că s-a înțeles cu africanul: „Am căzut la un acord cu Christian N”Kongue, de la Vâlcea, jucător cu care am mai lucrat, pe care îl cunosc și cred că ne va ajuta. Acum e în Camerun, își rezolvă cu pașaportul și vine la Reșița”, a declarat Rufă pentru expressdebanat.ro.

Metalul s-a transferat în această săptămână și pe fostul dinamovist Alexandru Dandea.

Pe aceeași temă