Nicolae Vasile, în atenția lui Lazio. Rapid cere 1 milion de euro!

Nicolae Vasile, în atenția lui Lazio.** Rapid cere 1 milion de euro!

Nicolae Vasile a intrat pe radarul lui Lazio, însă, cel puțin pentru moment, pretențiile românilor sunt considerate a fi exagerate de gruparea de pe Olimpico. Deși se află într-o situație ingrată, fiind nevoit să evolueze în acest sezon în Liga a 2-a, Rapid continuă să fie un club interesant pentru formațiile din Vest. Mai mult, giuleștenii își permit să refuze categoric oferte tentante, fiind convinși că unii dintre fotbaliștii pe care îi au valorează mai mult.

Nicolae Vasile avea șansă, din iarnă, să fie coechipier cu Radu Ștefan, într-unul dintre cele mai tari campionate din Europa, Serie A. Reprezentanții lui Lazio l-au urmărit atent pe fundașul stânga, atât la partidele din liga secundă, cât și la naționala Under 19 și au decis să îi contacteze pe omologii de la Rapid.

Oficialii din Cetatea Eternă au făcut chiar o ofertă concretă, corectă din punctul lor de vedere – 400.000 de euro -, însă șefii din Giulești le-au transmis clar că nu iau în calcul despărțirea de fundașul stânga pentru o sumă mai mică de un milion de euro.

Pentru moment negocierile sunt în impas, însă lazialii vor continua procesul de monitorizare și la Turneul de Elită, acolo unde Vasile va juca alături de colegii săi de la naționala Under 19. Cel mai probabil, în perioada de mercato din iarnă cele două părți se vor așeza din nou la masa tratativelor.

L-a vrut și rivala AS Roma

De notat că Lazio nu este prima formație din Serie A care se interesează de tânărul și talentatul fotbalist al Rapidului. În vară, AS Roma a fost aproape să-l transfere pe fotbalist, dar totul a căzut în ultimul moment.

Gruparea italiană nu voia să plătească nicio sumă de transfer și intenționa să-l aducă liber de contract. Totul a picat însă din cauza faptului că Rapid se află în insolvență, iar conducătorii clubului nu au dorit să-l lase să plece gratis. În momentul în care a aflat de oferta de la Roma, George Copos i-a stabilit un preț care pare să-l fi lăsat „moștenire”: un milion de euro.

Până să intervină Copos în ecuație, datele se prezentau astfel: gruparea „giallo-rossa” i-a propus lui Vasile un contract pe patru sezoane, iar în primul an îi oferise un salariu de aproximativ 2.000 de euro pe lună, dublu față de cât are în momentul de față la Rapid. Mai mult, cel puțin în primul sezon, Nicolae Vasile ar fi evoluat doar pentru Roma Primavera, lucru care nu i-a picat prea bine jucătorului

Pe aceeași temă