Murariu caută jucători ofensivi pentru retur!

Murariu** caută jucători ofensivi pentru retur!

Atacanții și mijlocașii sunt în capul listei de achiziții la Rapid Suceava. „Ceferiștii” au în vedere jucători din județ, dar în funcție de buget, ar putea să se întărească și cu fotbaliști din afara țării.

În condițiile în care au suferit la finalizare în turul de campionat, dar și în perspectiva sezonului de primăvară, când au programate șapte jocuri pe teren propriu, rapidiștii caută în primul rând jucători de atac.

„Noi ne-am gândit că ne trebuie doi atacanți, doi mijlocași – unul de construcție și unul de atac, mijlocași laterali, pentru că nu am reușit să ne impunem pe benzi, și cel puțin un portar. La linia de fund încercăm să aducem pe cineva tânăr pe lângă jucătorii experimentați pe care îi avem”, a spus tehnicianul Rapidului.

Buziuc și Ferariu reprezintă în continuare soluții pentru Rapid, dar și Stoian (foto), de la Bucovina Rădăuți, este așteptat în probe la gruparea din „Areni”.

„Eu îl stiu destul de bine pe Buziuc și mi-l doresc la Rapid, rămâne doar ca cele două cluburi să se înțeleagă. Ferariu are experiență în primele două divizii și s-ar plia pe ceea ce ne dorim noi. Despre Stoian am auzit de mai mult timp. Când eram la Cetatea am vrut să îl chemăm pentru a-i vedea calitățile, dar la acel moment nu am reușit. Vom încerca și în această iarnă. Atât cât putem, vom da sanse și jucătorilor din județ, dar ne dorim ca aceștia să aibă caracter”, a precizat antrenorul sucevean.

Ovidiu Murariu este hotărât să dea o șansă și jucătorilor mai puțin cunoscuți din județ, iar în acest sens mizează pe echipa secundă a clubului: „La începutul pregătirilor vom încerca să organizăm niște trialuri, la care să poată participa cei interesați. Dacă vom depista tineri talentați, îi vom coopta în lotul lărgit al Rapidului. Vor juca la echipa a doua, iar meciurile din Liga a 4-a vor reprezenta o pistă de lansare către eșaloanele superioare.”

În funcție de bugetul pentru 2013, „ceferiștii” ar putea lua în calcul și varianta aducerii unor jucători străini.

„La momentul acesta nu știu să fie discuții pentru aducerea unor jucători din străinătate. Posibilități există pentru că la începutul pregătirilor din vară au fost câteva solicitări din partea unor jucători care vroiau să evolueze la Suceava. Acest aspect s-ar putea concretiza în momentul în care vom avea o imagine asupra a ceea ce înseamna bugetul pentru anul următor”, a conchis antrenorul Ovidiu Murariu.

Reunirea componenților echipei Rapid este programată la data de 14 ianuarie. În cadrul pregătirilor de iarnă, „alb-vișiniii” intenționează să efectueze și un cantonament la Vatra Dornei.

Sursa: Gazeta de Suceava

Pe aceeași temă