Metalurgistul Cugir propune un tânăr jucător Ligii 1! Puștiul care merge în cantonament cu Dunărea Călărași. „E un jucător de perspectivă”

Pe lângă transferurile numeroase pe care le face în această iarnă, în speranța că va putea evita retrogradarea din Liga 1, Dunărea Călărași se gândește și la viitor. Echipa antrenată de Dan Alexa va avea în cantonamentul din Antalya și un tânăr jucător din Liga 3, căruia îi dă o șansă să demonstreze că merită păstrat în lot.

Victor Robert Dican (18 ani) a evoluat în ultimele șase luni la Metalurgistul Cugir, iar astăzi a plecat în stagiul de pregătire din Turcia alături de Dunărea Călărași. Mijlocașul central speră să-l impresioneze pe antrenorul Dan Alexa și să rămână în circuitul Ligii 1, scrie Ziarul Unirea. La Cugir, Dican a ajuns în vara trecută de la SCM Râmnicu Vâlcea, iar anul trecut a cochetat cu lotul național, bifând în luna februarie un stagiu centralizat în Spania, sub conducerea, atunci, a lui Florin Bratu.

Cugirul a fost o rampă de lansare și pentru Iulian Cristea (Gaz Metan Mediaș, a semnat cu FCSB), Marius Chelaru (Poli Iași) sau Vlad Olteanu (Dinamo, acum la ACS Poli), iar acum și-a dat acceptul pentru ca Victor Dican să se pregătească alături de Dunărea Călărași, concluziile urmând să fie trase după revenirea din Turcia.

„Victor este un jucător de perspectivă, are calități care-l recomandă să facă pasul la un nivel superior. Are și atuul seriozității, și sunt sigur că va ajunge să evolueze mai sus. Ne bucurăm că un fotbalist de la Metalurgistul Cugir a intrat în atenția unei grupări din Liga 1”, a spus, pentru Ziarul Unirea, antrenorul Călin Moldovan. În prima parte a sezonului Ligii 3, Dican a impresionat la Metalurgistul, fiind mai mereu titlular în postura de mijlocaș central, ba chiar a marcat de două ori, cu Millenium Giarmata și CSM Școlar Reșița.

Victor Dican a început fotbalul în Spania, pe când avea 3 ani, la clubul CD Teruel. A venit în România odată cu familia, în 2008, și a continuat să joace la Centrul de Copii și Juniori al CSM Râmnicu Vâlcea, plecând apoi la grupele de juniori republicani ale proaspătul club înființat de primăria Râmnicu Vâlcea, SCM.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă