Măstăcăneanu confirmă interesul Stelei pentru trei jucători de la Ceahlăul: „Suma de transfer este una mică, modestă”

Măstăcăneanu confirmă interesul Stelei pentru trei jucători de la Ceahlăul:**

Cum problemele financiare sunt departe de a fi rezolvate la Ceahlăul Piatra Neamț, iar obiectivul de a prinde play-off-ul în Seria I este de domeniul fantasticului sub Pietricica, conducătorii nemțeni caută soluții de a termina campionatul prin vinderea celor mai ofertanți jucători. De trei dintre jucătorii din lot sunt interesați Steaua, campioana României, iar o primă rundă de negocieri a avut loc deja.

Foști sau actuali internaționali de tineret, jucători cu meciuri în prima ligă cu Ceahlăul, dar acum demotivați, neplătiți de luni bune și în pericol de a fi pierduți liberi de contract, Cătălin Ștefănescu, Doru Popadiuc și Sebastian Chitoșcă, reprezintă una din ultimele șanse pentru Ceahlăul de a mai acumula ceva lichidități pentru a supraviețui până în iarnă măcar.

Steaua profită de situația dificilă prin care trece Ceahlăul Piatra Neamț și este foarte aproape să perfecteze trei transferuri importante de la moldoveni. Cătălin Ștefănecu, Doru Popadiuc și Sebastian Chitoșcă, cei mai valoroși jucători ai echipei din Liga 2 în acest moment sunt la un pas de a ajunge la echipa campioană într-o afacere de sub 100.000 de euro, după cum a declarat pentru ProSport președintele Consiliului de Administrație al nemțenilor, Viorel Măstăcăneanu.

„Cei trei fotbaliști sunt în atenția Stelei, săptămâna aceasta vom afla dacă se va semna totul. Suma de transfer este una mică, modestă. Vorbim de o sumă în jurul a 100.000 de euro, noi suntem cei interesați în mod deosebit de transfer, sperăm să se rezolve repede”, a spus acesta.

Cei trei fotbaliști ai Ceahlăului doriți de Steaua:

  • Cătălin Ștefănescu, 20 de ani – mijlocaș central | Ștefănescu a fost convocat la ultima acțiune a echipei naționale Under 21 din Polonia (scor 0-0) unde a bifat 12 minute. Este mijlocașul de creație din lotul Ceahlăului, care a fost reponsabilizat în mandatul lui Ze Maria chiar și cu banderola de căpitan.
  • Doru Popadiuc, 20 de ani – mijlocaș stânga | Popadiuc este un mijlocaș de flanc cu o bună tehnicitate. Poate evolua în ambele benzi, iar randamentul său a fost influențat în ultima vreme de o recidivă după o accidentare din sezonul trecut.
  • Sebastian Chitoșcă, 23 de ani – mijlocaș stânga | Chitoșcă este cel mai în formă dintre cei trei în acest moment, a reușit trei goluri în acest sezon de Liga a 2-a, toate după niște execuții personale de mare efect: goluri prin șuturi de la distanță în campionat cu Farul și SC Bacău, acțiune individuală de autor în meciul de Cupa României de la Suceava.


CITEȘTE ȘI „Din nefericire aceasta este realitatea. Riscăm să dispărem!”. Ceahlăul, în pragul colapsului financiar. Mironaș, despre situația incredibilă prin care trece clubul | VIDEO ProSport LIVE

Alți jucători sunt pe punctul de plecare de la gruparea nemțeană

Portarul Nicolai Calancea, fundașul Alexandru Ichim, mijlocașul Sorin Tăbăcariu sunt de asemenea jucători ce nu vor mai putea fi ținuți multă vreme sub Pietricica.

De altfel, la ultimele meciuri din campionat cei trei nici nu au mai făcut parte din lot. Portarul Calancea nu s-a mai întors din Republica Moldova după acțiunea echipei naționale, Alexandru Ichim și Sorin Tăbăcariu acuză accidentări, dar nu sunt în programul echipei.

În aceste condiții de incertidudine din punct de vedere financiar, speranța o reprezintă tinerii din campionatul Elita U-19, Ceahlăul evoluând constant cu patru-cinci jucători în echipa mare și în meciurile din campionatul Ligii a 2-a.

Articol scris de Dan EȘANU și Cristian SCUTARIU

Pe aceeași temă