Marius Matei: „Important e să marcăm toți, să câștigăm fiecare meci și să ajutăm echipa la îndeplinirea obiectivului și nu cine joacă titular”

Marius Matei:**

Intrarea în pauza de iarnă a sezonului 2014-2015 a adus la nivelul clasamentului golgheterilor seriei 1, dar și al întregului eșalon doi, un status-quo inedit, cu trei atacanți aflați la egalitate, toți cu câte zece reușite: doi de la Voluntari – Marius Ene și Voduț și unul de la Rapid CFR Suceava – Marius Matei. În acest context, transferul ultimului la liderul seriei 1 a devenit cea mai importantă mutare a iernii, acum că gruparea ilfoveană a adunat la un loc cei mai buni atacanți din eșalon, cel puțin pe hârtie.

Liga2.ro vă invită să citiți un interviu cu noua achiziție a Voluntariului, Marius Matei, care va împlini 30 de ani pe 1 februarie

O nouă aventură pentru Marius Matei. Al câtelea club din cariera ta este Voluntariul?

Am citit și eu un articol despre mine zilele trecute și am aflat că este al zecelea. Asta vorbind doar de cele unde am jucat o singură dată, pentru că la Botoșani am ajuns de trei ori în cariera mea.

Un adevărat nomad, în continuă mișcare

Da, dar unul fericit. Fac ceea ce îmi place și asta e ceea ce este cel mai important.

Acesta a fost cel mai bun sezon al tău de departe. Cel mai bine până acum ți-a mers în urmă cu trei ediții, când ai marcat de 10 ori pentru Botoșani, într-un întreg campionat. Anul acesta, ai marcat de 10 ori în doar 14 meciuri jucate

Da, normal, mai ales că am venit la o echipă care marchează foarte multe goluri și sper să nu dezamăgesc și să îmi mențin același parcurs bun de până acum

Cum vezi concurența cu ceilalți doi golgheteri ai seriei și, din această iarnă, rivali la un post de titular în atacul Voluntariului? Practic, cei mai buni trei atacanți ai Ligii 2 se bat pe două locuri din primul 11 al liderului.

Important este să câștigăm fiecare meci și nu cine joacă titular. Trebuie să câștigăm punctele puse în joc la fiecare partidă și la final de campionat să ne bucurăm cu toții de promovare. Că joacă unul mai mult sau unul mai puțin, important e să marcăm toți și să ajutăm echipa la îndeplinirea obiectivului

Care consideri că ar fi atuurile tale, punctele tale forte cu care crezi că ai putea să te impui ca titular?

(râzând) Aici cred că e mai bine ca antrenorul să răspundă, pentru că el a fost cel care a considerat că pot fi util echipei atunci când m-a dorit la Voluntari.

Care au fost secretele acestui parcurs de vis al tău și al Rapidului Suceava în aceste prime 16 etape de campionat?

În primul rând, plăcerea de a juca fotbal și seriozitatea jucătorilor

Cum vezi lupta cu Academica Argeș, în condițiile în care reluați campionatul cu șapte puncte în plus față de aceștia. Este un avantaj sau un dezavantaj un avans atât de mare?

Dacă începem să ne gândim la avantaje sau dezavantaje, eu zic că o luăm pe un drum greșit. Trebuie să abordăm fiecare partidă la victorie, să ne gândim cum să facem să o câștigăm. Dacă stăm să ne gândim câte puncte sunt între noi și ocupanta locului doi nu e bine. E posibil să ne încurcăm în calcule și la urmă s-ar putea să ne dăm seama că am făcut mai mult matematică decât am jucat fotbal. Sunt alții care trebuie să facă acest lucru și nu noi jucătorii. Noi suntem jucători de fotbal și trebuie să dăm pe teren tot ce avem mai bun și să câștigăm toate punctele puse în joc.

Ce te-a convins să vii la Voluntari?

Grupul foarte unit și performanțele echipei. Se vede că este un proiect serios. În plus, am găsit un grup de antrenori tineri, cu poftă de fotbal, care sper să aducă ceva nou în fotbalul nostru

După cum discutam și la începutul interviului, ești un jucător umblat, cu experiențe la multe cluburi. Prin prisma celor văzute în atâția ani de fotbal, cum vezi situația din acest sezon, probabil unul cu cele mai mari probleme pentru eșalonul doi. Mă refer aici la situația cluburilor multe la un pas de retragere, care au datorii mari față de jucători, vorbim de lipsa televizărilor, o criză financiară cum nu a mai fost de ceva vreme.

Din păcate, așa este, avem parte de un sezon cu foarte mari probleme. Am ajuns la un moment zero pentru fotbalul din ligile inferioare, în care trebuie făcut ceva. Dacă nu găsim implicare și din partea autorităților locale, este greu să mai faci performanță în fotbalul românesc. Trebuie făcut ceva pentru că suntem o țară care mai are multe de oferit în acest sport. Nu de talente ducem lipsă.

10 goluri a marcat Marius Matei în prima parte a campionatului

52 goluri a adunat atacantul la cele nouă cluburi la care a jucat până acum

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Pe aceeași temă