Marco Enciu și Sorin Ciobanu au ajuns la Suceava. Cei doi jucători își negociază contractele cu Rapid

Marco Enciu și Sorin Ciobanu au ajuns la Suceava.** Cei doi jucători își negociază contractele cu Rapid

Antrenorul Bogdan Tudoreanu a afirmat în repetate rânduri că Rapidul ar mai avea nevoie de un atacant și un fundaș central în perspectiva noului sezon, iar conducerea clubului a sondat piața în ultimele zile pentru găsirea jucătorilor potriviți. Aleșii par a fi Marco Enciu și Sorin Ciobanu, care au sosit aseară la Suceava pentru a-și negocia contractele cu gruparea locală.

Enciu este un atacant masiv, în vârstă de 27 de ani, care a mai evoluat în trecut pentru ACU Arad, ACS Recaș, Poli Timișoara și Metalul Reșița, ultimul sezon petrecându-l la Farul Constanța.

Apărătorul Sorin Ciobanu (foto, primul din stânga) este cu un an mai tânăr decât Enciu, a început fotbalul la Petrolul Ploiești, după care a mai trecut pe la Chimia Brazi, Sportul Studențesc, AFC Fortuna și Metalul Reșița.

„Atât Enciu cât și Ciobanu sunt jucători buni, care au calitățile necesare pentru a îmbrăca tricoul Rapidului. Sper să ne înțelegem în privința contractelor, astfel încât să-i putem lua pe cei doi în stagiul de pregătire centralizată”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

Până în acest moment sucevenii nu i-au înregimentat decât pe portarul Vlad Hânțescu, de la Viitorul Constanța, și pe mijlocașul Cătălin Strugariu, de la SC Bacău, fiind aduși la echipă și șase juniori, este vorba de portarul Toma Niga (LPS Suceava), fundașii Cătălin Tăutianu (LPS Suceava) și Ionuț Mihai (Dinamo Onești) și mijlocașii Lucian Jitariuc (LPS Suceava), Alexandru Dănilă (Vicov) și Constantin Aeroaiei (Vicov).

Un nou meci de pregătire, vineri, pe Areni

Altfel, oficialii Rapidului au perfectat ieri un nou meci amical pentru fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș, care se vor confrunta cu gruparea de Liga a III-a Știința Miroslava, vineri, cu începere de la ora 18.00, pe stadionul Areni. În precedentele trei jocuri de verificare din intersezon, sucevenii au înregistrat o victorie, 13-2 cu Silva Udești, și două înfrângeri: 1-2 cu Bucovina Rădăuți și 0-1 cu Inter Dorohoi.

Până la sfârșitul acestei săptămâni fotbaliștii Rapidului vor continua să se antreneze în localitate, plecarea în stagiul centralizat de pregătire de la Poiana Negri fiind programată pentru data de 3 august. După revenirea de la munte, sucevenii mai au în program alte patru jocuri amicale: pe 13 august cu SC Bacău, pe Areni, pe 15 august cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, pe 19 august cu Bucovina Pojorâta, pe teren propriu și pe 22 august în deplasare, cu SC Bacău. Startul ediției de campionat 2015-2016 va avea loc pe data de 29 august.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă