Laso, primul argentinian din istoria Olimpiei

Laso,** primul argentinian din istoria Olimpiei

Maximiliano Laso pare a fi, cel puțin deocamdată, cel mai spectaculos transfer realizat de Olimpia. Mijlocașul venit liber de contract de la UTA e, de altfel, și primul argentinian legitimat la gruparea fanion a județului Satu Mare. Au mai fost stranieri la echipă, Corjan din Repuplica Moldova sau Hornyak din Ungaria, dar din Argentina n-au mai fost jucători în acest județ.

Laso, 26 de ani, a semnat pe doi ani cu Olimpia, iar președintele Dan Băbuț a și prezentat o fotografie cu mijlocașul argentinian la semnarea contractului. Acesta va sosi abia pe 20 iulie la Satu Mare și se va alătura lotului în cantonamentul de la Poiana Brașov.


Maximiliano Laso și-a început cariera la Atletic Banfield, echipă de la care în 2010 a fost împrumutat la AEL Limassol în Cipru. După un an la Limassol, în 2011 jucătorul se întoarce acasă la Banfield de unde e împrumutat, pe rând, la alte două echipe: Barueri din Brazilia și Olimpo de Bahia Blanca.
În septembrie 2012 semnează pentru un an cu UTA, din vara lui 2013 joacă până-n iarnă la Union Santa Fe, iar apoi în retur la BEC Tero Serana în Thailanda. În martie 2014 revine în România, la UTA, dar din cauza problemelor financiare de la gruparea patronată de Adrian Marțian nu prea apucă să joace în tricoul arădenilor.

Ca și performanțe, argentinianul are două apariții și un gol marcat în Copa Libertadores iar în România, în Liga a 2-a, la UTA are 24 de meciuri jucate și șapte goluri date.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Pe aceeași temă